Hexo Corp. (NYSE:HEXO) neemt Redecan over voor C$925 miljoen

Eerder deze maand maakte Hexo al bekend dat het 48North Cannabis Corp over heeft genomen voor $50 miljoen en in februari nam het Zenabis Global over voor $235 miljoen.

0
Hexo Corp aandelen
Via Hexo
- Advertentie -

Wederom een grote overname in Canada. Het beursgenoteerde Hexo Corp (NYSE:HEXO) maakte eind vorige week bekend in een persbericht dat het een andere Canadese cannabis producent, Redecan, overneemt voor 925 miljoen Canadese dollar: omgerekend een slordige 629,44 miljoen euro.

Reacties bestuur Hexo & Redecan

“We hebben een plan opgesteld om een ​​top drie cannabisspeler te worden op de Canadese markt voor volwassenen”, zei HEXO CEO en mede-oprichter Sebastien St-Louis in het persbericht. “Met de aankondiging van vandaag zijn we van mening dat we op het punt staan ​​die doelstelling te overtreffen om de nummer 1 gelicentieerde producent te worden wat betreft recreatief marktaandeel. Voortbouwend op ons sterke marktmomentum, versterkt de combinatie van HEXO en Redecan onze positie als marktleider en vormt het een solide basis voor groei, efficiëntie op schaal en verbeterde financiële resultaten.”

“We hebben een plan opgesteld om een ​​top drie cannabisspeler te worden op de Canadese markt voor volwassenen”

“De Canadese industrie voor volwassen gebruik blijft zich in een snel tempo ontwikkelen en wij lopen voorop in die verandering”, vervolgt St-Louis. “Met de toevoeging van Redecan zijn we van plan gebruik te maken van onze gecombineerde expertise op het gebied van productontwikkeling, fabricage en branding in Canada. We zullen ook in staat zijn om consumenten in heel Canada te voorzien van een divers en innovatief assortiment van hoogwaardige producten, met een verbeterd merkaanbod dat ons in staat zal stellen beter te concurreren met andere Licensed Producers in Canada, terwijl we het bedrijf positioneren voor toekomstige uitbreiding in de Verenigde Staten Staten.”

“We zullen werken aan het uitbreiden van onze geavanceerde CPG-partnerschappen, aan het vergroten van onze internationale voetafdruk met het oog op een top drie van wereldwijde cannabisproductenbedrijf, en aan het stimuleren van aandeelhouderswaarde. Namens ons hele managementteam kijk ik ernaar uit om het Redecan-team van harte welkom te heten in de HEXO-familie”, vervolgt St-Louis.

“Door lid te worden van het HEXO-team zullen onze gecombineerde krachten worden benut(…)”

“Redecans niet aflatende focus op de consument, samen met lean operating principes en zeer efficiënte geautomatiseerde productietechnologie, hebben ons in staat gesteld een significante aanwezigheid op de Canadese markt te vestigen”, aldus Redecan mede-oprichter Will Montour in het persbericht. “We zijn nu in een fase beland waarin schaal cruciaal is, en onze complementaire klantenbasis, merkportfolio’s en distributierelaties kunnen de financiële prestaties verbeteren.”

“Door lid te worden van het HEXO-team zullen onze gecombineerde krachten worden benut en onze groei binnen Canada en internationaal worden versneld”, voegde Pete Montour, medeoprichter van Redecan, toe aan het persbericht. “We kijken ernaar uit om samen een toonaangevende wereldwijde organisatie op te bouwen.”

Eerder deze maand maakte Hexo al bekend dat het 48North Cannabis Corp over heeft genomen voor $50 miljoen en in februari nam het Zenabis Global over voor $235 miljoen.

Transactie hoogtepunten

  • Merkleider: Redecans productmix en leidende marktaandeelpositie in een aantal belangrijke productcategorieën vormen een aanvulling op HEXO’s reeds grote reeks gewilde merken voor verschillende producten en prijscategorieën.
  • Robuuste productportfolio: na de transactie zal HEXO een Canadese volumeleider zijn in gedroogde bloemen in premium-, mainstream- en value-prijspunten. Het bedrijf zal ook de marktleider zijn voor met cannabis doordrenkte dranken via Truss Beverages, terwijl het gedifferentieerde productportfolio van Redecan best verkopende oliën en capsules omvat, en marktleiderschap in de preroll-categorie.
  • Productinnovatie: de nieuw gecombineerde knowhow maakt de ontwikkeling van krachtigere en meer consistente producten in sleutelcategorieën mogelijk.
    Versnelde weg naar positieve winst per aandeel: Redecan heeft bewezen in staat te zijn om consistent een aanzienlijke EBITDA te realiseren met een lage afschrijfbare kapitaalbasis en nul schulden.
  • Beste productiemogelijkheden in zijn klasse: Redecan biedt toonaangevende productie-, automatiserings- en verpakkingsmogelijkheden, resulterend in enkele van de meest consistente, efficiënt geproduceerde en innovatieve producten in de branche. De zeer efficiënte gepatenteerde pre-roll-technologie heeft enkele van de hoogste product-brutomarges in de branche ondersteund.
  • Wereldwijde groeimogelijkheden: HEXO streeft ernaar om Redecans unieke pre-roll-product, ervaring in productie en bekende merken te benutten om het marktaandeel in heel Canada uit te breiden en kansen in de VS en Europa verder te benutten.

Samenvatting van de overname

Volgens de voorwaarden van de Aandelenkoopovereenkomst zal de aankoopprijs van $ 925 miljoen als volgt aan de aandeelhouders van Redecan worden betaald:

  • $ 400 miljoen aan vergoeding verschuldigd bij afsluiting, contant betaald; en
  • $ 525 miljoen aan vergoeding verschuldigd bij het sluiten, betaald door de uitgifte van gewone HEXO-aandelen tegen een impliciete prijs per aandeel van $ 7,53.