Medical Cannabis Society organiseert High Cuisine diner op 2 december

In het kader van het aankomende wietexperiment waarbij ook edibles zijn opgenomen, organiseert de Medical Cannabis Society Tree of Life uit Amsterdam een diner om dit verder te belichten.

0

Op 2 december organiseert de Medical Cannabis Society Tree of Life een diner in samenwerking met ‘High Cuisine’, bekend van de Videoland serie (zie de trailer hierboven). Met het diner willen ze de edibles in het wietexperiment belichten.

THE DUTCH CANNABIS EXPERIMENT ”DISRUPTIVE FOOD” 4 Course High Cuisine Dinner

In de nieuwsbrief schrijven ze: “Om dit thema te behandelen hebben wij Anthony Joseph en Noah Tucker uitgenodigd, twee beroemde chefs, die ons team van professionals zullen versterken en die de nieuwe telers met raad en daad kunnen bijstaan bij het opzetten van hun edibles-productie.”

Over edibles in de wietproef is het volgende bekend, schrijven zei in de nieuwsbrief:

“Volgens de experimentele wet kunnen edibles alleen met “hennep of hasj”, worden gemaakt dus geen hennepolieolie die op Lijst I van de Opiumwet staat. De hoeveelheid hennep of hasj die voor eetwaren wordt gebruikt, mag de limiet van 5 gram per verpakkingseenheid niet overschrijden en moet voldoen aan de kwaliteitsnormen voor laboratoriumtests en etikettering en volledig traceerbaar zijn. Edibles moeten ook voldoen aan de regels van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Verder schrijft de wet geen specifieke methode voor om edibles te produceren. Chemische concentratieprocessen die kunnen optreden tijdens de bereiding ervan vallen buiten de scope van de ministeriële richtlijnen.”

Daarom willen ze tijdens het evenement enkele vragen proberen te beantwoorden:

  • Hoe zit het bijvoorbeeld met het mengen van mechanisch geëxtraheerd hasjpoeder (dat  wel is toegestaan) met olie of boter tijdens het koken/bakken? Een hasjpoeder van hoge kwaliteit kan zelfs een hogere concentratie THC bevatten dan een THC-olie die volgens de Romano-Hazekamp-methode is geëxtraheerd, een methode voor magistrale bereidingen. Het toepassen van GMP-protocollen zou zelfs kunnen resulteren in eetwaren van bijna ‘farmaceutische kwaliteit’.
  • Betekent dit dat we edibles krijgen die kunnen concurreren met medicinale cannabisolie, die zo moeilijk legaal verkrijgbaar is in Nederland? Mag en kan deze productcategorie dan de “medicinale” vraag aanvullen?

Via Twitter liet de Medical Cannabis Society als aanvulling het volgende weten: “Het diner kan herhaald worden als er meer dan 15 aanmeldingen zijn. Het is bedoeld voor deelnemers aan de wietproef die een aanvraag hebben ingediend.”

Tickets zijn verkrijgbaar voor een donatie van 100, 150 of 200 euro via deze link.

Update 19 oktober: eerder schreven we nog 4 november, maar via Twitter bereikte ons het nieuws dat het evenement is verschoven naar 2 december.