High Tide (NASDAQ:HITI) neemt Daily High Club over

De totale vergoeding voor de aandeelhouders van Daily High Club zal 10 miljoen dollar bedragen.

0
high tide daily high club overname
Via High Tide
- Advertentie -

Het ook in Nederland opererende High Tide (NASDAQ:HITI), door de overname van Grasscity, maakte vorige week bekend in een persbericht dat het Daily High Club heeft overgenomen.

Daily High Club nu onderdeel van High Tide

“In lijn met onze intentie om een ​​dominante speler te worden op de Amerikaanse e-commercemarkt door een combinatie van organische groei en toenemende acquisities, specifiek gericht op bedrijven met een sterke merkloyaliteit, ben ik verheugd om de overname van Daily High Club aan te kondigen,” zei Raj Grover in het persbericht, President en Chief Executive Officer van High Tide.

“In lijn met onze intentie om een ​​dominante speler te worden op de Amerikaanse e-commercemarkt(…)”

“Daily High Club viel ons op omdat het een steeds populairdere online retailer voor consumptieaccessoires is, met een snelgroeiend abonnementsdoosmodel dat gemakkelijk kan worden aangepast om cannabisproducten op te nemen in het geval van Amerikaanse federale legalisatie. Dit abonnementsdoosmodel is een aanvulling op onze bestaande e-commerce-portfolio voor accessoires, en creëert als zodanig talloze mogelijkheden voor potentiële synergieën. Het is mij een genoegen Harrison en het DHC-team te verwelkomen in onze High Tide-familie.”

“Ik ben zeer verheugd om lid te worden van het High Tide-team en zie een enorme kans om de merken van High Tide een boost te geven op dezelfde manier waarop we onze loyale aanhang voor Daily High Club hebben opgebouwd”, aldus Harrison Baum in het persbericht, oprichter en Chief Executive Officer van Daily High Club. “De dominantie van de sociale media van Daily High Club, in combinatie met de enorme productiecapaciteiten en volwassen e-commerceplatforms van High Tide, zouden zinvolle synergieën moeten opleveren. Ik zou niet blijer kunnen zijn om deel uit te maken van de High Tide-familie.”

Details van de overname

High Tide USA Inc., een onderneming in Nevada en een volledige dochteronderneming van High Tide, zal 100% van de uitgegeven en uitstaande aandelen van Daily High Club (DHC) verwerven.

De totale vergoeding voor de aandeelhouders van DHC zal 10 miljoen dollar bedragen en naar verwachting zal DHC bij de sluiting ongeveer 0,8 miljoen dollar aan contanten hebben. De vergoeding zal bestaan uit: US $ 6,75 miljoen in gewone aandelen van High Tide op basis van een veronderstelde prijs per High Tide-aandeel gelijk aan het volumegewogen gemiddelde prijs per High Tide Share op de NASDAQ gedurende de 10 opeenvolgende handelsdagen voorafgaand aan de sluiting van de transactie; en US$ 3,25 miljoen in contanten.