Intercure neemt medicinale cannabis kweker ‘Better’ over voor 35 miljoen

Een grote overname in Israël waar Intercure (NASDAQ:INCR) de medicinale cannabis producent 'Better' overneemt voor 35 miljoen dollar.

0
Aphria Canndoc Israël CBD
- Advertentie -

Gisteren maakte het Israëlische Intercure (NASDAQ:INCR) bekend in een persbericht dat het de multinationale producent van medicinale cannabis Cann Pharmaceutical Ltd, beter bekend als ‘Better’ overneemt voor 35 miljoen dollar, betaald in aandelen van Intercure.

Overname in Israël: Intercure neemt ‘Better’ over

Better is een medisch cannabisbedrijf van farmaceutische kwaliteit, met toonaangevende expertise op het gebied van cannabisteelt, marketing, commercialisering en onderzoek van medicinale cannabisproducten voor een verscheidenheid aan medische indicaties.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal InterCure 100% van de aandelen van Better verwerven, waaronder de unieke soorten van “Better”, de teeltlocatie, intellectueel eigendom en commerciële activiteiten in Israël, evenals haar internationale activiteiten.

De overname zal naar verwachting begin Q3 2022 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en specifieke goedkeuringen van de Israel Medical Cannabis Agency (IMCA), de Toronto Stock Exchange (TSX), evenals de goedkeuring van de rechtbank in Israël.

“De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in de cannabisindustrie”

“De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in de cannabisindustrie”, zei Alex Rabinovitch, CEO van InterCure, in het persbericht en voegde toe: “De gecombineerde bedrijfsactiviteiten van InterCure en Better zullen naar verwachting een nieuwe kracht in de internationale cannabisindustrie creëren die onze wereldwijde uitbreidingsplannen en -mogelijkheden verder zal versnellen en het consolidatieproces. We zijn van mening dat onze gecombineerde zakelijke sterke punten en capaciteiten ons zullen helpen om effectiever contact te maken met nieuwe en bestaande patiënten in Israël en internationaal. Zodra we deze overname hebben voltooid, zal InterCure’s portfolio aanvullende toonaangevende merken, distributienetwerk en unieke partnerschappen omvatten, waardoor we duurzame waarde kunnen leveren voor alle belanghebbenden.”

Amos Cohen, CFO van InterCure zei in het persbericht: “InterCure zet zijn groeimomentum voort en leidt tegelijkertijd de consolidatie van de markt voor medicinale cannabis. Deze overname is een primeur in zijn soort en is een volgende stap in de implementatie van onze strategie en versterkt de positie van InterCure.”