Israëlische Cannbit-Tikun Olam ontvangt EU-GMP-certificering

Met de EU-GMP-certificering binnen voor de faciliteit van Cannbit-Tikun Olam in Israël, kan het bedrijf medicinale cannabis exporteren naar Duitsland bijvoorbeeld.

0
Aphria Canndoc Israël CBD
- Advertentie -

Cannbit-Tikun Olam Israel maakte eerder deze week bekend in een persbericht dat de productiefaciliteit van het bedrijf in het noorden van Israël en de kwekerij aan de Dode Zee de EU-GMP-certificering hebben gekregen die vereist is voor de commerciële export van medicinale cannabis naar Europa.

Cannbit-Tikun Olam heeft dubbele, zeer gewilde EU-GMP-certificering binnen

Deze certificering maakt het mogelijk om de overeenkomsten met het Duitse farmaceutische bedrijf Fette Pharma uit te voeren, volgens welke Cannbit-Tikun Olam Israel zijn producten naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zal exporteren.

EU-GMP-certificering is vereist voor de productie, export en marketing van geneesmiddelen in heel Europa. Het certificaat is ook van toepassing op medicinale cannabisproducten die in de Europese Unie zijn gedefinieerd als farmaceutische producten die op medisch recept verkrijgbaar zijn. De nieuwe certificering stelt het bedrijf in staat om de productie- en marketingovereenkomsten die het heeft ondertekend om medicinale cannabisproducten te produceren te implementeren en om innovatieve toedieningsmethoden te ontwikkelen die kunnen worden geïmplementeerd voor de verschillende medische toepassingen van cannabis.

Als onderdeel van deze inspanning zal het bedrijf optreden om aanvullende wereldwijde productieovereenkomsten te ondertekenen, waardoor de productlijn van het bedrijf op basis van klinisch onderzoek in commerciële hoeveelheden wereldwijd op de markt zal worden gebracht.

Het bedrijf sluit zich aan bij de zeer selecte groep internationale medicinale cannabisbedrijven met EU-GMP-certificering, die export en markt mogelijk maakt volgens de opkomende wereldwijde regelgeving.

“(…)belangrijkste strategische stap van het bedrijf tot nu toe(…)”

Avinoam Sapir, CEO van Cannbit-Tikun Olam, zei in het persbericht: “Het ontvangen van de prestigieuze Europese certificering is de belangrijkste strategische stap van het bedrijf tot nu toe en is een echte doorbraak voor ons bedrijf en de hele Israëlische cannabisindustrie. Nu we het certificaat hebben, kunnen we een alternatief voor sommige chemische geneesmiddelen, wat een klinisch bewezen oplossing is om de kwaliteit van leven van patiënten wereldwijd te verbeteren.

“Vanaf nu zullen onze op klinisch onderzoek gebaseerde indicatie-specifieke producten en in de toekomst unieke en innovatieve toedieningsvormen worden verkocht in Europese apotheken. Ik nodig farmaceutische bedrijven uit om samen met ons de zaden van de toekomst te planten.”

Begin vorig jaar claimde het bedrijf daarnaast technologie te hebben om cannabissoorten nauwkeurig en betrouwbaar te identificeren.