Kentucky 38e Amerikaanse staat met uitgebreide medische toegang tot cannabis

De regels voor het programma moeten vóór 1 januari 2024 worden afgerond. Naar verwachting zal het programma op 1 januari 2025 operationeel zijn.

0
Kentucky medicinale cannabis legalisering
Foto via Twitter
- Advertentie -

Kentucky is de 38e staat in de Verenigde Staten geworden die toegang tot medicinale cannabis heeft gelegaliseerd. De Democratische gouverneur, Andy Beshear, heeft vorige week wetgeving (Senate Bill 47) ondertekend die de productie, distributie en het gebruik van medicinale cannabis door geautoriseerde patiënten legaliseert.

Gereguleerde toegang tot therapeutische producten

Het wetsvoorstel verplicht de Cabinet for Health and Family Services van de staat om een ​​programma voor toegang tot medicinale cannabis uit te voeren.

Onder dit plan kunnen patiënten met chronische pijn, epilepsie, posttraumatische stress, spasticiteit en andere aangewezen aandoeningen een ononderbroken voorraad van 30 dagen medicinale cannabis verkrijgen.

De gekwalificeerde patiënten die positief testen op carboxy-THC op een urinetest “zullen niet worden beschouwd als onder invloed”.

Gelijke rechten voor medicinale cannabispatiënten

Gekwalificeerde patiënten die medicinale cannabis gebruiken, krijgen dezelfde rechten onder de staats- en lokale wetgeving als patiënten die alleen farmaceutische medicijnen gebruiken. Dit omvat het ondergaan van medische procedures, het bezoeken van kinderen en de inschrijving van kinderen op school. Patiënten mogen geen discriminatie ondervinden louter op basis van hun status als medicinale cannabispatiënt.

De nieuwe wet verbiedt echter het thuis kweken van cannabis.

De regels voor het programma moeten vóór 1 januari 2024 worden afgerond. Naar verwachting zal het programma op 1 januari 2025 operationeel zijn.

Historische stap

Matthew Bratcher, uitvoerend directeur van Kentucky NORML, die de ondertekeningsceremonie bijwoonde, verklaarde dat “dit een historische stap is en we kijken uit naar het voortzetten van ons werk om de belangen van Kentucky-patiënten te behartigen”.

Cannabis Industrie Awards 2023