Khiron exporteert als eerste legaal cannabis stekken van Colombia naar Europa

Khiron heeft met succes zijn geregistreerde cannabissoorten geëxporteerd, in de vorm van levende stekken, van Colombia naar Europa.

0
Khiron stekken colombia europa
Foto via Khiron
- Advertentie -

In een persbericht liet Khiron Life Sciences Corp vorige week weten dat het bedrijf met succes zijn geregistreerde Colombiaanse cannabissoorten heeft geëxporteerd, in de vorm van levende stekken, naar Europa. En dat is een mijlpaal, want het is de eerste zending van levend plantmateriaal voor medicinale cannabis naar Europa vanuit Colombia en zal naar verwachting de toegang tot de Europese markten versnellen naarmate het bedrijf zijn asset-light groeistrategie uitvoert in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

13.000 schriftelijk recepten voor extracten afgegeven afgelopen jaar in Latijns-Amerika met geregistreerde cannabissoorten van Khiron

Via zijn EU-GMP-gecertificeerde partners in de toeleveringsketen in Europa, is Khiron van plan om merkgeneesmiddelen op basis van cannabis te introduceren op basis van de producten die al door het bedrijf in Colombia en Peru worden gedistribueerd. In het afgelopen jaar zijn meer dan 13.000 schriftelijke recepten voor extracten, geformuleerd met door Khiron geregistreerde cannabissoorten, afgegeven aan patiënten in Latijns-Amerika. Naarmate het klinische bewijs toeneemt, wordt verwacht dat veiligheids- en werkzaamheidsgegevens die voortkomen uit Khiron’s volledig in eigendom zijnde klinieken in Latijns-Amerika, zullen dienen als een hoeksteen van het Europese medische opleidingsprogramma van het bedrijf.

“(…)resulteert in bredere keuzes voor artsen en veiligere, efficiëntere resultaten voor de patiënt”

Tejinder Virk, president van Khiron Europe, merkte op in het persbericht: “Onze ervaring in Colombia en Europa vertelt ons dat artsen solide klinisch bewijs nodig hebben om er zeker van te zijn dat medicinale cannabis de juiste behandeling is voor hun patiënten. Door onze Colombiaanse cannabissoorten te exporteren, zullen we in staat zijn om om onze Latijns-Amerikaanse extracten naar Europese patiënten te brengen, wat resulteert in bredere keuzes voor artsen en veiligere, efficiëntere resultaten voor de patiënt. Bovendien biedt deze import de mogelijkheid om de marktsnelheid te versnellen, onze wereldwijde gediversifieerde toeleveringsketen te optimaliseren en de economie te maximaliseren.”

Het verticaal geïntegreerde seed-to-patient-bedrijfsmodel van Khiron maakt momenteel een enorme groei door in Colombia. Tot op heden hebben Khiron medicinale cannabisproducten sterk bewezen als alternatieve behandelingen voor aandoeningen zoals chronische pijn, angst, slapeloosheid, depressie, epilepsie, migraine en de ziekte van Parkinson. Nu de proof of concept is gevalideerd in Colombia, is het bedrijf van plan voort te bouwen op zijn succes in nieuwe markten.

In november trad de Colombiaanse oud-minister van Financiën toe tot directie van Khiron.