Koen de Regt en Meike van Roosmalen (RTL Nieuws) winnaars De Groene Griffel 2021

Koen de Regt en Meike van Roosmalen (RTL Nieuws) hebben tijdens de Cannabis Industrie Awards 2021 de persprijs De Groene Griffel gewonnen.

0
Koen de Regt en Meike van Roosmalen (RTL Nieuws) winnaars De Groene Griffel 2021
- Advertentie -

Een record aantal mensen heeft gestemd voor de Cannabis Industrie Awards 2021. In één maand zijn 3.871 stemmen uitgebracht. In deze winnaars-week van 6-10 december worden iedere dag twee winnaars bekend gemaakt. Vandaag Koen de Regt en Meike van Roosmalen (RTL Nieuws), winnaars van de persprijs De Groene Griffel.

De Groene Griffel 2021: Koen de Regt en Meike van Roosmalen (RTL Nieuws)

De jury heeft unaniem als winnaar van De Groene Griffel gekozen: Koen de Regt en Meike van Roosmalen van RTL Nieuws voor hun berichtgeving over de wet Damocles. Zij krijgen de prijs, een bijzonder ontwerp van Studio DaG, uitgevoerd in hennep, per post opgestuurd. Meer informatie en een overzicht van alle genomineerden is te vinden in het juryrapport (download PDF) van De Groene Griffel 2021.

Enkele artikelen van het afgelopen jaar door de Regt en van Roosmalen:

Reacties van de jury:

Rob Tuinstra: ‘Ex aequo Buro Jansen & Janssen en RTL. Jansen & Janssen hebben doorwrocht monnikenwerk verricht door het beruchte Tilburg-rapport volledig te ontkrachten, maar omdat de impact van de RTL uitzendingen over de afschuwelijke gevolgen van de Wet Damocles groot was, gaan mijn douze points uiteindelijk naar hen toe.’

Mauro Picavet: ‘Ondanks de uitstekende onderzoeksjournalistiek van Buro Jansen & Janssen, ga ik mee in de argumentering van Rob. De wet Damocles maakt meer kapot dan het goed doet. Talloze goed bedoelende mensen zijn door deze maatregel al uit hun huis gezet. Mensen denken dat het kweken van vijf planten wordt gedoogd in Nederland, maar de gevolgen van de wet Damocles zijn groot en werden afgelopen jaar door RTL Nieuws in meerdere artikelen en reportages aan het licht gebracht.’

Derrick Bergman: ‘Chapeau voor alle genomineerden en felicitaties aan de winnaars, Koen de Regt en Meike van Roosmalen. Door eigen onderzoek en indringende reportages hebben zij de Damocles problematiek op de politieke agenda gekregen, getuige bijvoorbeeld
Kamervragen en follow up artikelen in andere media.’

Over de Cannabis Industrie Awards

In 2020 organiseerde webplatform Cannabisindustrie.nl een online verkiezing van de Ondernemer van het Jaar en de Coffeeshop van het jaar. Dit jaar is het aantal categorieën uitgebreid naar negen. Voor het eerst wordt er ook een persprijs uitgereikt, De Groene Griffel, voor de beste journalistieke productie over cannabis van het jaar.

Met de Cannabis Industrie Awards wil de organisatie Nederlandse bedrijven, ondernemers en producten op het gebied van cannabis en hennep in het zonnetje zetten.

De Cannabis Industrie Awards zijn mede mogelijk gemaakt door Greenlane, Dutch Leaf, Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), Highlife magazine en Bond van Cannabis Detaillisten (BCD).

Cannabis Industrie Awards 2021