Legale cannabis leidt tot meer banen en economische verbeteringen

De legalisering van cannabis voor volwassenen leidt tot economische verbeteringen en meer banen volgens een nieuwe analyse uit de VS.

0
cannabis industrie canada vs internationale cannabismarkt KvK Canada VS wereldwijd medicinale cannabis industriële hennep legale cannabis verkooprecords
- Advertentie -

Volgens een analyse (PDF) gepubliceerd door het National Bureau of Economic Research in de Verenigde Staten heeft de legalisatie van cannabis volwassenen weinig invloed op de arbeidsproductiviteit. In plaats daarvan onthulden de gegevens indicaties van meer kansen op werk in de opkomende cannabisindustrie, vooral bij volwassenen ouder dan 30 jaar.

Legalisering van cannabis voor volwassenen leidt tot economische verbeteringen en meer banen volgens nieuwe analyse

De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de universiteiten van San Diego State en Bentley, onderzocht de onderzoeksresultaten van 2002-2020 in een poging de impact van legale cannabis op de economie te onderzoeken.

Andere demografische categorieën op wie de legalisering cannabis een positieve invloed heeft, zijn onder meer jonge raciale minderheden en mensen die in de landbouwsector werken.

“Deze resultaten komen overeen met de opening van een nieuwe legale industrie voor cannabis en (vooral voor oudere personen) een vervanging van zwaardere drugs zoals opioïden”, schreven de onderzoekers (PDF).

Hoewel het onderzoek betrekking heeft op productiviteit en wiet, verschilde het van vergelijkbare onderzoeken door zich volledig te richten op economische trends na de legalisering van cannabis en het feit dat er een nieuwe industrie is en dus een nieuwe bron van banen.

Onderzoekers theoretiseerden dat legale cannabis niet alleen leidde tot meer werkkansen, maar gebruikers ook weg hield van gevaarlijkere stoffen.

Als het gaat om de zwarte markt en de daaraan verbonden schade, heeft de oprichting van een legale markt vooruitgang geboekt door criminele activiteiten uit te bannen.

“Op de langere termijn kunnen de effecten op de arbeidsmarkt verschillen naarmate we meer te weten komen over de effecten van de egalisering van cannabis op de cognitieve ontwikkeling en de verwerving van menselijk kapitaal van personen jonger dan 21 jaar. productiviteit, lonen en/of werkgelegenheid”, concluderen de auteurs van het onderzoek. “Bovendien kan het enige tijd duren voordat de gevolgen voor de arbeidsmarkt van verlagingen van het strafregister zich ontvouwen.”