FDP voert druk op gezondheidsminister op voor snel Duits wetsontwerp

De coalitiepartij FDP voert de druk nog maar weer eens extra op deze week voor een cannabis legalisatie wetsontwerp van de gezondheidsminister van Duitsland.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De FDP, net zoals eerder De Groenen al deden, voeren de druk nog maar weer eens extra op deze week op de minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach om zo snel mogelijk met een wetsontwerp te komen voor de legalisering van cannabis in Duitsland.

“Als toekomstige coalitie hebben we de gecontroleerde introductie van cannabis voor recreatieve doeleinden als doel geformuleerd in ons regeerakkoord. Daarom willen we zo snel mogelijk een wetsontwerp”, zei de woordvoerder van het gezondheidsbeleid van de FDP-fractie, Andrew Ullmann.

Men kan niet “eeuwig wachten tot we signalen van Europa ontvangen voordat we eindelijk wetgevende maatregelen nemen”

Men kan niet “eeuwig wachten tot we signalen van Europa ontvangen voordat we eindelijk wetgevende maatregelen nemen”, zei Ullmann. De weg van de stoplichtcoalitie is “legaal en legitiem” en zal dienovereenkomstig ook in Europa bestaan.

De Duitse volksgezondheidsminister presenteerde in oktober vorig jaar het conceptontwerp van de aanstaande cannabis legalisering, maar dat is nog geen wetsontwerp. Dit conceptontwerp zou wel al worden voorgelegd zijn aan de Europese Commissie. Dat blijft een heikel punt.

Jef Martens vertaalde en gaf dan ook duiding hierover na het interview van Georg Wurth (Hanverband) met Carmen Wegge (SPD) over de weg naar Europa voor de Duitse cannabis legalisering.

In een serie van drie artikelen behandelde hij ook het document met de uitgangspunten van de Duitse regering voor de gecontroleerde levering van cannabis aan volwassenen voor genotsdoeleinden. Het eerste deel eerste deel ging over gevolgen voor de consument, het tweede deel over de wetgeving en het derde deel over de commercie.