Legale cannabiswinkels in Californië willen prioriteit bij vaccinatie

De groep stelt dat er unieke risico's in de branche zijn omdat werknemers vaak contact hebben met patiënten die mogelijk kwetsbaarder zijn voor het virus omdat ze immuun zijn voor het immuunsysteem of ouderen.

0
Californië
- Advertentie -
Dutch Passion

Een coalitie van legale cannabiswinkels vraagt ​​Californische beleidsmakers om specifiek hun medewerkers op te nemen in de volgende fase van de COVID-19 vaccinatie.

Cannabisbedrijven beschouwd als essentieel

Cannabisbedrijven worden beschouwd als essentieel tijdens de corona crisis en de groep stelt dat er unieke risico’s in de branche zijn omdat werknemers vaak contact hebben met patiënten die mogelijk kwetsbaarder zijn voor het virus omdat ze immuun zijn voor het immuunsysteem of ouderen.

“In de loop van de afgelopen negen maanden hebben arbeiders in de cannabisindustrie elke dag duizenden Californiërs voorzien van essentiële medicijnen”

Het verschil met Nederland is overigens dat er geen monopolie is op de verkoop van cannabis, maar een vrije markt. Er zijn dus ook cannabiswinkels die alleen maar medicinale cannabis verkopen.

Net als kruideniers en andere mensen die in aanmerking komen voor vaccinatie in fase 1B in Californië, zeggen zij dat degenen die in de cannabisindustrie werken de volgende moeten zijn.

“In de loop van de afgelopen negen maanden hebben arbeiders in de industrie elke dag duizenden Californiërs voorzien van essentiële medicijnen”, schreef de coalitie van meer dan 20 cannabisbedrijven in een brief aan de Community Vaccine Advisory Committee van het California Department of Public Health. “Ondanks talloze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die door werkgevers tegen hoge kosten zijn ingesteld, is dit werk gedaan met inherente risico’s.”

23 cannabisbedrijven uit Californië ondertekenen brief

Drieëntwintig andere cannabisbedrijven ondertekenden de brief, waaronder Perfect Union.

“Ondanks een wereldwijde pandemie is de cannabisindustrie in Californië onvermoeibaar blijven werken om op een veilige manier kwaliteitsproducten te leveren”, zei David Spradlin, CEO van het cannabisbedrijf Perfect Union, in een persbericht. “Zelfs na het volgen van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, lopen cannabiswerkers een inherent risico om te gaan werken en kunnen ze niet op hun plaats schuilen.”