Locoburgemeester Dordrecht sluit coffeeshop Asilah voor twee weken

De locoburgemeester van Dordrecht heeft coffeeshop Cabo Negro / Asilah voor twee weken gesloten na arrestaties van verdachten met vuurwerkbom en explosief in de omgeving.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De locoburgemeester van Dordrecht, Rik van der Linden, heeft besloten om coffeeshop Asilah aan het Bagijnhof in het centrum van de stad per direct voor twee weken te sluiten berichtte het Algemeen Dagblad afgelopen weekend. Deze drastische maatregel komt na de arrestatie van twee verdachten in de omgeving van de coffeeshop, waarbij een vuurwerkbom en een tas met een explosief werden aangetroffen.

Volgens de politie hebben de arrestaties mogelijk aanslagen voorkomen. Van der Linden benadrukt de prioriteit van de veiligheid van de bewoners en hoopt dat de sluiting zal bijdragen aan het herstellen van de rust. Omwonenden worden per brief op de hoogte gebracht van de tijdelijke sluiting.

Coffeeshop Asilah voor twee weken gesloten om openbare orde te herstellen

De burgemeester van Dordrecht benadrukte dat de sluiting van panden bedoeld is om de openbare orde te herstellen, herhaling te voorkomen en een duidelijk signaal af te geven tegen criminele activiteiten.

De gemeente benadrukte ook het belang van meldingen door burgers, aangezien de recente arrestaties plaatsvonden na oplettende getuigenissen.

Handhaving, wijkmanagers en de politie blijven extra alert in de buurt om de veiligheid te waarborgen.

Coffeeshop Cabo Negro / Asilah Dordrecht eerder dit jaar twee weken gesloten na beschieting

Coffeeshop Asilah, ook wel bekend als Cabo Negro werd eerder dit jaar in maart beschoten, nadat het anderhalve maand daarvoor slachtoffer was van brandstichting.