Minister-president Malta: we gaan cannabis thuisteelt legaliseren voor eigen gebruik

Het zou het eerste land worden dat formeel cannabis thuisteelt heeft gelegaliseerd in Europa.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Cannabisgebruikers zullen niet meer naar de gevangenis worden gestuurd en zullen een beperkt aantal planten mogen kweken als onderdeel van de hervorming van de overheid, zei minister-president Robert Abela van Malta gisteren tegen journalisten.

Malta gaat stappen maken in hun cannabisbeleid

De voorstellen werden donderdagochtend door de premier gepresenteerd tijdens een gesprek met journalisten. Het is de eerste keer dat een regeringsfunctionaris een duidelijke indicatie heeft gegeven van de richting die de beloofde hervorming zal inslaan.

Abela zei dat het kabinet binnenkort een white paper bespreekt dat voor openbare raadpleging zal worden gepubliceerd. De hervorming wordt uitgevoerd door de parlementair secretaris van hervormingen Rosianne Cutajar.

“Het kan niet worden aanvaard dat een tiener die met een joint wordt betrapt, wordt gearresteerd, verhoord en voor de rechtbank (…) moet verschijnen”

“Het kan niet worden aanvaard dat een tiener die met een joint wordt betrapt, wordt gearresteerd, verhoord en voor de rechtbank of voor het drugstribunaal moet verschijnen (…) We moeten ook verantwoordelijk zijn, aangezien ik niet in extremen geloof”, heeft hij gezegd aldus Malta Today.

Abela’s opmerkingen kwamen na de arrestatie in het weekend van een stel dat betrapt werd op het roken van een joint in een hotelkamer.

Het was een verkiezingsbelofte van de Labour Party in Malta om een ​​discussie op gang te brengen over de legalisering van cannabis, maar tot dusver zijn er geen formele voorstellen ingediend ondanks het lopende overleg.

Eerder deze week riep Labour-plaatsvervangend leider Daniel Micallef op tot legalisatie van cannabis, waarbij hij erop aandrong dat gebruikers dit veilig en legaal zouden mogen doen.

Eerste Europese land dat thuisteelt zou legaliseren

Malta zou het eerste land worden dat formeel cannabis thuisteelt heeft gelegaliseerd in Europa. Je zou denken dat die eer naar Nederland gaat, maar helaas is cannabis thuisteelt nog altijd niet gelegaliseerd in Nederland. Er is alleen een politierichtlijn die zegt dat de politie tot 5 planten niet zal vervolgen. Er is alleen geen wet die hobbykwekers beschermt. Daarnaast kan een burgemeester ervoor kiezen om het pand tijdelijk te sluiten. Mocht het een huurwoning betreffen, word je uit je huis gezet en op de zwarte lijst gezet van de woningcorporatie.