Sundial Growers (NASDAQ:SNDL) gered door r/WallStreetBets van NASDAQ verwijdering

Sundial Growers lijkt voorlopig gered te zijn dankzij de subreddit r/WallStreetBetsen en mag op de NASDAQ blijven. Daarnaast doet het een investering van 22 miljoen dollar in edibles producent Indiva.

0
Sundial Growers Indiva investering aandelenkoers aandelen
Via Google
- Advertentie -

Afgelopen januari brak de subreddit r/WallStreetBets door wereldwijd met hun GameStop actie. Ook de cannabisindustrie kwam in het vizier van de Reddit gebruikers. Grote hedge funds bleken te gokken dat het kwakkelende Sundial Growers ten onder zou gaan, maar mede dankzij r/WallStreetBets lijkt dit voorlopig te zijn voorkomen.

Gisteren liet het bedrijf namelijk weten in een persbericht dat de de NASDAQ Stock Market heeft bevestigd dat de Vennootschap opnieuw voldoet aan de vereisten van NASDAQ met betrekking tot de minimum biedprijs voor voortgezette notering op de NASDAQ Capital Market.

Als gevolg van het feit dat de slotkoers van de gewone aandelen van de Sundial gedurende ten minste tien opeenvolgende werkdagen US $ 1,00 per aandeel of meer bedroeg, heeft het bedrijf weer naleving van NASDAQ’s Noteringsregel bereikt en is de zaak nu gesloten.

Investering van 22 miljoen dollar door Sundial in Indiva

De dag ervoor maakte het bedrijf ook al bekend in een persbericht dat het 22 miljoen dollar investeert in Indiva Limited wat een toonaangevende Canadese producent van eetbare cannabisproducten (edibles) is.

“Deze transactie vergroot onze blootstelling aan de snel groeiende categorie van eetbare cannabis producten”

“Sundial is verheugd om de ontwikkeling van Indiva’s hoogwaardige producten te ondersteunen”, zei Zach George in het persbericht, Chief Executive Officer van Sundial. “Deze transactie vergroot onze blootstelling aan de snel groeiende categorie van eetbare cannabisproducten.”

Indiva is van plan om de netto-opbrengst van de Plaatsingslening en Termijnlening te gebruiken om haar uitstaande schuld volledig in te trekken, inclusief haar opeisbare lening en promesse, evenals voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden.

Reactie Niel Marotta, President en CEO van Indiva

“We zijn verheugd Sundial te verwelkomen als een strategische investeerder in Indiva”, aldus Niel Marotta in het persbericht, President en Chief Executive Officer van Indiva.

“Het kapitaal van deze investering van $ 22 miljoen verbetert de balans van Indiva aanzienlijk(…)”

“Het kapitaal van deze investering van $ 22 miljoen verbetert de balans van Indiva aanzienlijk, vergroot ons werkkapitaal en biedt de middelen die nodig zijn om een ​​sterke groei van ons bedrijf te ondersteunen. Indiva zal nu de mogelijkheid hebben om extra kapitaalinvesteringen te doen, voornamelijk in automatisering, wat zal een hogere doorvoer en winstgevendheid stimuleren, terwijl we ervoor zorgen dat onze productkwaliteit de best-in-class standaard behoudt waarvan onze klanten en klanten afhankelijk zijn. De versterkte financiële kracht van Indiva zal ervoor zorgen dat we onze marktaandeelpositie als topproducent van eetwaren in Canada kunnen verdedigen en om nieuwe en innovatieve cannabisproducten te brengen aan volwassen Canadezen.”

Sundial en Indiva zijn van plan de investering op of rond 23 februari 2021 af te ronden, onder bepaalde voorwaarden die gebruikelijk zijn voor transacties van deze aard, inclusief, maar niet beperkt tot, de ontvangst van alle noodzakelijke goedkeuringen, inclusief de goedkeuring van de TSX Venture Exchange.