De Beursberichten: wat is er een week na de bubbel nog over?

Na een bizarre week 6, is het vandaag alweer tijd voor de zevende editie van De Beursberichten. 

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

De vorige editie van De Beursberichten was bizar. We hadden het artikel nog maar net online staan, toen Tilray nog op 240% winst stond, en we nogmaals keken naar de koers en alle bedrijven ineens in het rood stonden. Wat is er een week later nog van over?

De Beursberichten: week 7

Net zoals in de vorige editie van De Beursberichten hebben we aandacht voor 5 verschillende bedrijven die we er uit hebben gekozen. Voor de goede orde, dat zijn: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aphria (NASDAQ:APHA),  Aurora Cannabis (NYSE:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON). En in die volgorde. Vorige week stond het aandeel van Tilray zelfs boven de gigant Canopy Growh, maar dat is deze week niet meer het geval…

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week stond Canopy Growth nog met groene cijfers op 52,17 dollar per aandeel en was het aandeel voor het eerst zelfs minder waard dan het aandeel van Tilray. Deze week zijn de rollen weer omgedraaid, maar is de koers van Canopy Growth wel verder gekelderd naar 40,46 dollar per aandeel: een daling van zo’n 23%.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week de grote winnaar, maar lang duurde het niet. Vorige week stond het aandeel tijdens de publicatie van De Beursberichten op maar liefst 63,91 dollar per aandeel. Inmiddels is het minder dan de helft waard met 31,51 dollar per aandeel: een daling van zo’n 49%.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Deze week borrelde het nieuws weer op over de fusie tussen Aphria en Tilray. Maar ook Aphria is ten op zichte van vorige week gekelderd. Vorige week stond het aandeel op 26,30 dollar per aandeel, vandaag is er nog 20,61 dollar per aandeel van over. En dat is een daling van zo’n 22%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Net zoals de andere bedrijven, daalde ook het aandeel van Aurora van vorige week 18,92 dollar per aandeel tot vandaag 13,06 dollar per aandeel: een daling van zo’n 31%.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Je raadde het vast al: ook de aandelenkoers van Cronos is ten opzichte van vorige week gekelderd. Het stond ten op zichte van sommige andere bedrijven al minder hoog en daardoor is de afname ook wat minder. Vorige week was het aandeel nog 15,55 dollar per aandeel waard. Vandaag staat het op 12,48 dollar per aandeel en dat is een daling van zo’n 20%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.