De Beursberichten: Tilray voor tweede week op rij grootste stijger (240%!)

Ga er even voor zitten...

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl

Als je dacht dat het vorige week hard ging op de beurs, dan val je van je stoel als je ziet wat er deze week allemaal is gebeurd in een nieuwe editie van De Beursberichten.

De Beursberichten: week 6

Meestal besteden we aandacht in de Beursberichten aan 5 verschillende bedrijven die we er uit hebben gekozen. Voor de goede orde, dat zijn: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA).

Nu, dat was ook ongeveer de chronologische volgorde van deze bedrijven gebaseerd op hun koers destijds. Maar na afgelopen week ziet het rijtje er heel anders uit.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Niet Canopy Growth als eerste, maar Tilray is de grootste van deze 5 nu op de beurs. Vorige week was het aandeel nog 26,31 dollar waard. Toen we van de week keken zat het nog rond de 40 dollar nadat het nieuws over Tilray en het Verenigd Koninkrijk begon rond te zingen. Maar op het moment van schrijven is het aandeel maar liefst 63,91 dollar per aandeel waard. Een stijging van zo’n 240%! Vorige week dachten we dat een stijging van 41,8% nog veel was…

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Niet dat het slecht gaat met het aandeel van Canopy Growth. Ook Canopy is de afgelopen week flink gestegen, maar uiteraard niet zo veel als Tilray. Vorige week was het aandeel van Canopy Growth nog 44,94 dollar per aandeel waard. Vandaag 52,17. Toch nog een forse stijging van 16%.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Als we verder gaan op chronlogische volgorde komen we uit op Aphria. Hun, Aphria? Ja, Aphria. Vorige week was het nog 16,60 dollar waard na een stijging van 27,6%. Vandaag is het 26,30 waard. Een stijging van 58,4%. Het aandeel piekte zelfs op 30,72 dollar.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Je raadt het al: ook Aurora kende een aardige stijging. Vorige week stond het aandeel nog op 13,75. Vandaag tikt het 18,92 dollar aan. Toch een stijging van 37,6%.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Cronos Group bungelt nu onderaan, maar net zoals vorige week zagen ook zij een stijging op de beurs. Vorige week was het nog 12,25 dollar per aandeel waard. Vandaag staat het op 15,55 dollar: een stijging van bijna 27%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Piek bereikt of gaan de aandelen nog verder blijven stijgen?

Dat is altijd de vraag. Immers: buy low, sell high. Maar inmiddels gaan we toch al een aantal weken niet meer naar beneden met de koers…

Update 17.51 (11 februari): alle bovengenoemde bedrijven zijn flink gekelderd. Met name Tilray is flink gekelderd in maar een paar uur sinds het verschijnen van dit artikel.

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

225VolgersVind ik leuk
656VolgersVolgen
516VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

185 ARTIKELEN0 REACTIES
28 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES