Consumentenveiligheid en kwaliteitsnormen cruciale factor voor groei cannabisindustrie

Nieuw gepubliceerd onderzoek van New Frontier Data onderzoekt het gecombineerde slagingspercentage van 90% van verschillende testlaboratoria.

0

New Frontier Data, een vooraanstaand data-, analyse- en technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in de wereldwijde cannabisindustrie, heeft in samenwerking met Emerald Scientific ™ een nieuw rapport uitgebracht: Cannabis Proficiency Testing: The New Industry Imperative for Quality and Consumer Safety. Deze studie beoordeelt kwaliteits- en veiligheidstests in de Verenigde Staten en acht andere landen, waarbij wordt geconcludeerd dat bekwaamheidstests, de steunpilaar voor naleving en kwaliteitsborging in de legale cannabisindustrie, een topprioriteit is aangezien de markt zich wereldwijd blijft uitbreiden.

Reactie Giadha A. DeCarcer, oprichter en CEO van New Frontier Data

“Kwaliteit en veiligheid zijn in opkomst als belangrijke productdifferentiaties in de legale cannabisindustrie in de VS, waardoor vaardigheidstesten steeds belangrijker worden voor het succes van cannabismerken en het consumentenvertrouwen”, aldus Giadha A. DeCarcer in het persbericht, oprichter en CEO van New Frontier Data. “De cannabisindustrie is geëvolueerd om te voldoen aan de reguliere verwachtingen, waarbij fabrikanten, consumenten en regelgevers nu afhankelijk zijn van kwaliteits- en veiligheidsnormen in cannabisproducten.”

“Kwaliteit en veiligheid zijn in opkomst als belangrijke productdifferentiaties in de legale cannabisindustrie in de VS(…)”

“De Emerald Test, een veelgebruikte Inter-Laboratory Comparison / Proficiency Test (“ILC/PT”) voor testfaciliteiten voor cannabis en hennep, stelt laboratoria in staat de Emerald Badge te verdienen, die dient als een marktgerichte indicator voor kwaliteitsborging,” liet Emerald Scientific weten in het persbericht.

Het testen van kwaliteit en consistentie zal niet alleen de binnenlandse productie maar ook de internationale handel blijven beïnvloeden. Producenten die aan de kwaliteitsdrempels kunnen voldoen, hebben meer opties als het gaat om het exporteren van hun producten en kunnen een concurrentievoordeel behalen naarmate de internationale cannabismarkt volwassen wordt.

Belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • Analyse van gegevens van tweejaarlijkse tests van de afgelopen zeven jaar toont aan dat cannabislaboratoria die deelnemen aan bekwaamheidstests goed presteren en in de loop van de tijd verbeteren: de slagingspercentages voor pesticidetests zijn tussen 2017 en 2020 gestegen van 86% naar 96%.
  • Bekwaamheidstesten zijn een hulpmiddel van onschatbare waarde voor fabrikanten en telers die in-house testen gebruiken als onderdeel van hun kwaliteitscontrole- en garantieprogramma’s, waardoor ze het nauwkeurigheidsniveau bereiken van externe laboratoria.
  • De Fall 2020 Emerald Test analyseerde meer dan 4.000 gegevensvelden en vond een gecombineerd slagingspercentage van 90% en hoger, wat aangeeft dat cannabistestfaciliteiten hun kwaliteitsborgingsnormen verhogen.
  • Het gemiddelde slagingspercentage voor potentie is 89% gedurende de geschiedenis van de test, en daalt slechts eenmaal onder 85%, in de herfst van 2018.

Download hier een gratis exemplaar van het rapport.