Tilray tekent overeenkomst voor export medicinale cannabis naar Verenigd Koninkrijk

Tilray kondigde deze week een overeenkomst aan met Grow Pharma om medicinale cannabisproducten in het Verenigd Koninkrijk te importeren en distribueren.

0
medicinale cannabis verenigd koninkrijk vergunning Northern Leaf

Het Canadese Tilray (NASDAQ:TLRY) kondigde deze week in een persbericht aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Grow Pharma om de medicinale cannabisproducten van Tilray te importeren en te distribueren in het Verenigd Koninkrijk (VK). Deze overeenkomst stelt Tilray in staat om geautoriseerde Britse patiënten in nood te voorzien van een lokaal onderhouden voorraad medicinale cannabis.

Tilray verwacht tegen maart 2021 een reeks GMP-gecertificeerde, medicinale cannabisproducten beschikbaar te hebben voor patiënten in het VK. Patiënten die medicinale cannabis willen gebruiken, krijgen toegang tot Tilray-producten in het VK door recepten te verkrijgen via een privépraktijk of de National Health Service (NHS).

Reactie Brendan Kennedy, CEO van Tilray

Brendan Kennedy, Chief Executive Officer van Tilray, zei in het persbericht: “Deze samenwerking met Grow Pharma biedt patiënten in nood toegang tot een aanhoudende voorraad GMP-gecertificeerde, hoogwaardige medicinale cannabis en is een belangrijke stap in het verbeteren van de toegang in het VK. Tilray zal doorgaan met te pleiten voor redelijke toegang voor patiënten tot medicinale cannabis in Europa en landen over de hele wereld.”

“(…)een belangrijke stap in het verbeteren van de toegang in het VK”

Sascha Mielcarek, Managing Director van Tilray Europe, zei in het persbericht: “Aangezien de vraag in het VK blijft toenemen, is Tilray goed gepositioneerd om een ​​toonaangevende leverancier van medicinale cannabisproducten te zijn. De regelgeving vordert nu steeds meer landen in Europa de voordelen van medicinale cannabis en het potentieel ervan om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. We zijn verheugd onze toewijding aan het leveren van medicinale cannabis aan patiënten in het VK te herbevestigen en kijken ernaar uit om een ​​verscheidenheid aan GMP-gecertificeerde producten van farmaceutische kwaliteit aan te bieden in de komende maanden.”

Pierre van Weperen, Chief Executive Officer van Grow Pharma, zei in het persbericht: “We zijn er trots op onze krachten te bundelen met Tilray en patiënten in nood te voorzien van een veilige en duurzame levering van de hoogste kwaliteit medicinale cannabisproducten in het VK.”

Nog niet zo lang geleden lukte het Tilray ook om door te dringen tot de medicinale cannabis markt in Portugal en in Frankrijk.