Ook Sundial Cannabis aandelen in het vizier van r/WallStreetBets

Sinds 26 januari is het aandeel zo'n 275% gestegen van Sundial Cannabis.

Mauro Picavet
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.

De wereldberoemde subreddit r/WallStreetBets heeft het inmiddels ook voorzien op aandelen van de kwakkelende Canadese cannabis producent Sundial Cannabis. Op het moment van publicatie staat het aandeel op 1,64 dollar per aandeel. Dat lijkt niet zo veel, maar op 26 januari was dat nog 0.6 dollar per aandeel. Een stijging van zo’n 275%!

Na GameStop, nu Sundial Cannabis?

Het zal je niet ontgaan zijn dat recentlijk GameStop een stijging zag van een koers van rond de 15 dollar naar een piek van 347 dollar per aandeel, met dank aan r/WallStreetBets. Daar is nu nog maar zo’n 50 dollar van over op het moment van publicatie van dit artikel. Het aandeel is nu in vrije val.

GameStop
Via Google

Enkele berichten op r/WallStreetBets kunnen voldoende blijken om een ware run op een aandeel te veroorzaken, zelfs een aandeel met lage potentiële groei-indicatoren.

Dit is belangrijk voor Sundial omdat, zegt Antony Noto van YahooFinance, er 8 miljoen leden zijn in de r/WallStreetBets subreddit. Het resultaat heeft de gevoelige plekken van Wall Street Hedge Funds blootgelegd die hun weddenschappen op shortposities hadden geplaatst.

Maar of Sundial Cannabis hier iets aan heeft, is maar de vraag. “Het feit dat de netto-omzet van CA $ 47,1 miljoen in de afgelopen drie kwartalen 3,6% lager was dan in het voorgaande jaar, is slechts een rode vlag. En gedurende die tijd leed Sundial exploitatieverliezen van CA $ 151,5 miljoen – bijna vijf keer het verlies van CA $ 31,2 miljoen dat het een jaar eerder leed,” liet David Jagielski weten van MotleyFool.

Inmiddels zou Sundial Stock op nummer een staan in de befaamde RobinHood app.

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

225VolgersVind ik leuk
656VolgersVolgen
516VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

185 ARTIKELEN0 REACTIES
28 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES