The Grass Company rechtszaak voortgezet, inhoudelijke rechtszaak mogelijk in herfst

Johan van Laarhoven is terug, dus de rechtszaak tegen The Grass Company kan verder volgens het OM.

0
The Grass Company Johan van Laarhoven OM Sidney Smeets
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

De rechtbank Zeeland-West Brabant heeft de rechtszaak tegen The Grass Company deze week voortgezet, zo liet Omroep Brabant weten eerder deze week.

Johan van Laarhoven terug, rechtszaak verder

Johan van Laarhoven is inmiddels terug in Nederland, heeft de gevangenis verlaten en heeft bijna zijn straf uitgezeten, maar daar houd het dus niet bij op. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Johan van belastingontduiking, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Andere verdachte zijn zijn broer Frans, maar ook twee voormalige bedrijfsleiders, onder wie de huidige eigenaar van The Grass Company.

Ze waren er geen van allen bij in de rechtszaal afgelopen woensdag, wel het team aan advocaten.

Vorig jaar augustus stuurde het OM een persbericht rond dat het onderzoek naar The Grass Company zich in de laatste fase bevond.

Waar het allemaal om zou gaan

Waar het allemaal om zou gaan volgens het OM, is dat er is gesjoemeld met inkoopprijzen. Een oud-medewerker zou de politie hierover hebben ingelicht. Als wiet voor 3 euro zou zijn ingekocht, zou het zijn opgeschreven voor 4 euro. Die ene euro verschil zou zijn weggesluisd. Over lange tijd zou het om grote bedragen gaan. Overigens bepaald de belastingdienst in principe de prijs van de wiet.

Niet lang daarna werd Johan opgepakt in Thailand, evenals zijn vrouw Tukta. Ook Tukta heeft inmiddels de gevangenis in Thailand verlaten. Voor de gehele Nederlandse bevolking was hun verhaal te zien in de documentaireserie ‘Cannabis’.

Inhoudelijk rechtszaak op zijn vroegst in herfst 2021

En toch is het nog niet gedaan. De strafzaak is flink vertraagd en iedereen gaat ervan uit dat de rechtbank hier rekening mee gaat houden. De uitkomst daarvan gaat blijken in een inhoudelijk rechtszaak op zijn vroegst in herfst 2021, aldus Omroep Brabant.

Cannabis Industrie Awards 2022