Gouverneur Connecticut neemt cannabis legalisatie op in begrotingsvoorstel

De verkoop van legale cannabis in Connecticut zou op zijn vroegst in mei 2022 kunnen beginnen.

0
Connecticut
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Eerder deze week berichtten we nog over dat de gouverneur van de Amerikaanse staat Wisconsin zal voorstellen om cannabis legalisatie op te nemen als onderdeel van de staatsbegroting. Inmiddels heeft de gouverneur van Connecticut cannabis legalisatie opgenomen in hun begrotingsvoorstel.

Ook Connecticut wil net zoals de staten om hen heen aan de legale wiet

De gouverneur van Connecticut heeft woensdag een begrotingsvoorstel ingediend met een plan om cannabis te legaliseren. Maar hoewel het voorstel de nadruk legt op sociale rechtvaardigheid, uiten de voorstanders hun bezorgdheid over het gebrek aan details tot dusver.

“In plaats van deze markt uit handen te geven, of erger nog, aan de ongereguleerde ondergrondse markt, voorziet ons budget in de legalisatie van recreatieve cannabis(…)”

Gouverneur Ned Lamont (D), die de afgelopen maanden een informele werkgroep heeft bijeengeroepen om aanbevelingen te doen over de beleidswijziging, zei dat zijn budgetplan het opzetten van een ‘alomvattend kader voor de teelt, fabricage, verkoop, bezit, gebruik en belastingheffing omvat van cannabis die prioriteit geeft aan volksgezondheid, openbare veiligheid en sociale rechtvaardigheid.’

“Het voorstel bouwt voort op het belangrijke werk dat de wetgevende macht heeft verricht op het gebied van cannabisgebruik voor volwassenen in recente sessies en zorgt voor afstemming met de benaderingen die door regionale staten worden gevolgd”, aldus een samenvatting.

Tijdens zijn begrotingstoespraak merkte de gouverneur op dat “onze naburige staten recreatieve cannabis aanbieden op een wettelijke en gereguleerde basis”, en Connecticut loopt belastinginkomsten mis die kunnen worden gegenereerd door het volgende voorbeeld te volgen. Hij zei letterlijk: “In plaats van deze markt uit handen te geven, of erger nog, aan de ongereguleerde ondergrondse markt, voorziet ons budget in de legalisatie van recreatieve cannabis. Deze extra inkomsten gaan naar noodlijdende gemeenschappen, die het hardst zijn getroffen door de War on Drugs.”

Details van het voorstel

Volwassenen van 21 jaar en ouder zouden maximaal 1,5 gram cannabis mogen bezitten. Thuis kweken zou niet worden toegestaan, maar de straffen voor thuis kweken zouden worden verminderd en het ministerie van consumentenbescherming zou worden belast met het bestuderen van het beleid. Het bezit van tussen de 1,5 en 2,5 ounces zou een overtreding zijn, terwijl een bezit van meer dan 2,5 ounces een klasse C-misdrijf zou zijn. Mensen onder de 21 jaar die tot 2,5 gram cannabis bezitten, zouden te maken krijgen met overtredingen, niet met misdrijven.

De verkoop van legale cannabis zou op zijn vroegst in mei 2022 kunnen beginnen.

Cannabis Industrie Awards 2022