Transvaal Apotheek gaat medicinale cannabisolie produceren in Verenigd Koninkrijk

Transvaal Apotheek is een van de paar apotheken in Nederland die cannabisolie produceren uit cannabis van Bedrocan.

0
medicinale cannabis LUMC chronische pijn Leids Universitair Medisch Centrum VWS jazz pharmaceuticals gw pharmaceuticals
- Advertentie -

Voor de tweede keer in korte tijd is Transvaal Apotheek uit Den Haag in het nieuws omtrent cannabisolie. Eerder deze week liet de BBC weten dat “Transvaal Apotheek zei dat het samenwerkt met het Schotse bedrijf Target Healthcare om het medicijn [cannabisolie] binnenkort in het VK te produceren”.

Nederlandse apotheek gaat in samenwerking met Schots bedrijf cannabisolie produceren in het Verenigd Koninkrijk

En dat is hoogst opmerkelijk te noemen, gezien GW Pharmaceuticals toch echt in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd.

Door de Brexit hadden ineens meerdere, voornamelijk jonge, patiënten geen toegang meer tot hun medicijn

Daarnaast heeft ook Tilray recentelijk een overeenkomst heeft getekend voor de export van medicinale cannabis naar het VK. Medicinale cannabis werd gelegaliseerd op 1 november 2018 in het Verenigd Koninkrijk en meerdere patiënten zijn hiervan afhankelijk.

Vorige maand was Transvaal Apotheek ook al in het nieuws, toen bekend werd dat de Nederlandse overheid toestemming had gegeven voor de export van medicinale cannabisolie tot en met tenminste 1 juli 2021.

Door de Brexit hadden ineens meerdere, voornamelijk jonge, patiënten geen toegang meer tot hun medicijn. Her ziet er naar uit dat Transvaal Apotheek alvast vooruit loopt voor de periode na 1 juli 2021.

Waarom Transvaal Apotheek?

Transvaal Apotheek is een van de paar apotheken in Nederland die cannabisolie produceren uit cannabis van Bedrocan. Dat doen ze al sinds 2015 en nu bieden ze 7 verschillende soorten cannabisolie aan op recept.

“We doen het zelf, vooral omdat we het leuk vinden,” zei Ramcharan in een interview met Leafly. “Er is een beetje passie en dan is het geen probleem. We ontwikkelen graag nieuwe dingen, ontdekken hoe we het product echt goed kunnen maken en helpen patiënten ermee. Dat is onze visie.”

Transvaal Apotheek is een specialist in het zelf bereiden van medicijnen.