Ook Urban-Gro uit Colorado toegetreden tot de NASDAQ met ticker UGRO

De beursgang bracht 5,4 miljoen aandelen aan 10 dollar per aandeel.

0
autoflower grow diaries urban-gro
- Advertentie -
Dutch Passion

Het bedrijf urban-gro (geschreven eigenlijk zonder hoofdletters) uit Colorado is toegetreden tot de NASDAQ onder ticker naam UGRO. Dat lieten ze vorige week weten in een persbericht.

urban-gro haalt 5,4 miljoen aandelen op aan 10 dollar per aandeel

Urban-gro, wat kweekfaciliteiten bouwt, wist daarvoor 54 miljoen dollar op te halen. De beursgang bracht daarmee 5,4 miljoen aandelen van het bedrijf op tegen een prijs van 10 dollar per aandeel.

Het bedrijf doet niet uitsluitend aan het bouwen van cannabis gerelateerde kweekfaciliteiten, maar is ook actief buiten de cannabisindustrie laat het bedrijf weten: “Tot op heden is een groot aantal van onze klanten cannabisproducenten geweest, en we zullen substantieel werk voor die klanten blijven doen, maar we hebben ons gericht op niet-cannabisgewassen omdat we een bredere markt proberen aan te spreken.”

Grootse plannen

Urban-gro is van plan de netto-opbrengst te gebruiken om organische groei te ondersteunen, om uit te breiden op de Europese CEA-markt, voor algemene bedrijfsdoeleinden inclusief het financieren van mogelijke toekomstige investeringen en overnames van bedrijven waarvan het bedrijf denkt dat ze haar bedrijfs- en groeistrategie zullen aanvullen en om bepaalde uitstaande schuldenlast terug te betalen.

In december 2020 trad ook Clever Leaves toe tot de NASDAQ. Inmiddels zijn er een hele reeks cannabis bedrijven die op de beurs aanwezig zijn. Lees ook de column van onze oprichter Mauro Picavet: Is het te laat om in cannabis aandelen te investeren?