MAPS ontvangt $12,9 miljoen aan belastinggeld uit verkoop legale cannabis voor PTSS onderzoek

Het is pas de tweede klinische studie naar veiligheid en werkzaamheid van cannabis voor PTSS in vergelijking met een placebo.

0
vaporizer medicinale cannabis rechtszaak veteranen moeders atleten rechtszaak tegen de staat onderzoek cbd corona crisis angst

De Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) heeft een subsidie ​​van $12,979,050 ontvangen van Michigan’s 2021 Veteran Marijuana Research Grant Program. Het programma, dat wordt gefinancierd door de detailhandelsbelastingen voor cannabis voor volwassenen, is bedoeld om “de werkzaamheid van cannabis bij de behandeling van de medische aandoeningen van veteranen van de Amerikaanse strijdkrachten en het voorkomen van zelfmoord door veteranen” te evalueren. Posttraumatische stressstoornis (PTSS), depressie en stoornissen in het gebruik van middelen komen veel voor bij veteranen en belangrijke oorzaken van suïcidaliteit.

Legale cannabis belastingen financieren onderzoek

“Zelfmoord onder veteranen is een urgente volksgezondheidscrisis(…)”

“Zelfmoord onder veteranen is een urgente volksgezondheidscrisis, maar het is oplosbaar als we investeren in onderzoek naar nieuwe behandelingen voor pijn, depressie en PTSS”, zegt Sue Sisley in het persbericht, M.D., President van Scottsdale Research Institute en gerenommeerde cannabisspecialist. “Deze subsidie ​​maakt meer rigoureus onderzoek mogelijk, onder toezicht van de FDA, wat ertoe kan leiden dat cannabistoppen op een dag een voorschrijfbaar medicijn worden. Veteranen eisen objectief onderzoek naar de ontwikkeling van cannabisgeneesmiddelen en de staat Michigan vervult onze collectieve verplichting jegens onze geliefde veteranengemeenschap.”

“(…)subsidiefinanciering biedt de middelen die nodig zijn om de resultaten van de eerste proef te benutten(…)”

“We hebben belangrijke regelgevende obstakels overwonnen die cannabisonderzoek in de weg stonden om de eerste klinische proef met geïnhaleerde cannabis voor PTSS uit te voeren”, zegt Berra Yazar-Klosinki in het persbericht, Ph.D., Chief Scientific Officer van MAPS Public Benefit Corporation (MAPS PBC). “Deze subsidiefinanciering biedt de middelen die nodig zijn om de resultaten van de eerste proef te benutten, een volledig krachtige klinische proef uit te voeren en de hoeveelheid wetenschappelijk bewijs af te stemmen op cannabis die beter overeenkomt met wat beschikbaar is binnen door de staat gereguleerde cannabisprogramma’s.”

Pas de tweede klinische studie naar veiligheid en werkzaamheid van cannabis voor PTSS in vergelijking met placebo

De nieuw gefinancierde studie zal pas de tweede klinische studie zijn om de veiligheid en werkzaamheid van cannabis te vergelijken met placebo voor de behandeling van PTSS en de eerste om inhalatie van botanische cannabis met een hoog THC-gehalte te evalueren. Veteranen bij wie matige tot ernstige PTSS is vastgesteld, komen in aanmerking voor inschrijving; het onderzoek zal mensen met een depressieve stoornis of stoornissen in het gebruik van middelen niet uitsluiten. Driehonderdtwintig veteranen zullen worden ingeschreven op vier proeflocaties, waarvan twee in Michigan. Na een inschrijvings- en evaluatieperiode van drie weken, zullen veteranen vijf weken besteden aan zelftoediening van geïnhaleerde, zelf getitreerde doses hoogwaardige botanische cannabis op poliklinische basis voor de behandeling van PTSS.

Driehonderdtwintig veteranen zullen worden ingeschreven op vier proeflocaties

Rick Doblin, Ph. D, oprichter en uitvoerend directeur van MAPS, vierde “dit uitstekende gebruik van cannabisbelastingen. Michiganders geven non-profit onderzoekers de mogelijkheid om vast te stellen of cannabis nuttig is voor veteranen met PTSS. Als dat zo is, zullen we proberen die vrijgevigheid terug te geven door een farmaceutisch cannabisproduct voor het algemeen nut te ontwikkelen dat in aanmerking komt voor verzekeringsdekking, net als elk ander farmaceutisch medicijn.”

MAPS Public Benefit Corporation (MAPS PBC), een volledige dochteronderneming van MAPS, organiseerde eerder de enige door de FDA gereguleerde gecontroleerde studie van cannabis voor PTSS, gefinancierd met een subsidie ​​van $ 2,2 miljoen van het Colorado Department of Public Health and Environment en uitgevoerd op het Scottsdale onderzoeksinstituut. De studie gaf een grondiger inzicht in de mogelijke risico’s en voordelen van cannabis als behandeling voor PTSS, waarbij alle behandelingsgroepen na drie weken een goede verdraagbaarheid en verbeteringen in PTSS-symptomen lieten zien. Het informeerde verder de ontwikkeling van deze tweede, grotere studie, waarbij werd vastgesteld dat cannabis van hogere kwaliteit moet worden gebruikt om onderscheid te maken tussen de respons van de controlegroep en de placebogroep.

Studie zet onderzoek van MAPS naar de behandeling van PTSS voort

Deze studie zal MAPS’ onderzoek naar de behandeling van PTSS voortzetten met de tweede gerandomiseerde gecontroleerde studie (RCT) om het therapeutische potentieel van inhalatie van botanische cannabis als behandeling voor PTSS bij Amerikaanse veteranen te testen. Deze studie is essentieel voor het begrijpen van mogelijke risico’s en therapeutische voordelen van cannabis voor PTSS-patiënten. Het onderzoeksprotocol is ingediend bij en beoordeeld door de Amerikaanse FDA, met enkele kleine methodologische ontwerpelementen die nog ter discussie staan.

In tegenstelling tot observationele onderzoeken, die niet door de FDA of DEA zijn gereguleerd of goedgekeurd, is deze studie een door de FDA en DEA gereguleerde dubbelblinde, placebo-gecontroleerde RCT die wordt gesponsord door een non-profitorganisatie die federaal legale cannabis gebruikt.

Deze studie volgt alle toepasselijke regelgeving om FDA-goedkeuring te verkrijgen voor het gebruik van cannabis op recept om federaal legale toegang tot cannabis te bieden aan veteranen die het risico lopen om zelfmoord te plegen, zoals bepaald door de wet die deze subsidiemogelijkheid definieert, met een verzekering die in aanmerking komt na mogelijke FDA-goedkeuring.