Medicinale cannabis thuisteelt convenant Tilburg opgeschort

Helma Oostelbos (SP Tilburg) en Jort Molenaar (D66) hebben inmiddels elf raadsvragen gesteld.

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -

Het convenant tussen de burgemeester van Tilburg en de patiëntenvereniging PGMCG uit 201 is plotseling opgeschort blijkt uit raadsvragen van de SP en D66 van vorige maand. Het convenant stond aanvankelijk de medicinale cannabis thuisteelt toe onder voorwaarden, maar dat convenant is opgeschort.

Update, 22 november: medicinale thuisteelt in Tilburg blijft mogelijk.

Burgemeester: geen medicinale thuisteelt meer voor leden stichting PGMCG

Tilburg was voorheen de enige plek in het land waar de driehoek (Burgemeester, OM en politie) de medicinale cannabis thuistelers met ruist liet. Als ze aan de voorwaarden voldeden welteverstaan.

Maar het was geen wet. En kon, blijkt maar weer, zo van tafel worden geveegd. In de brief (PDF) bij de raadsvragen schrijven de SP en D66:

Op 12 mei 2022 hebben alle leden van de Stichting een brief ontvangen waarin namens de burgemeester werd medegedeeld dat de afspraken met burgemeester Noordanus, zoals gemaakt op 16 september 2016, niet langer gelden

De burgemeester stelt dat o.g.v. de evaluatie, in het vervolg enkel het reguliere landelijke Damocles beleid geldt voor de leden van de Stichting PGMCG zoals bepaald in artikel 13b Opiumwet.

De burgemeester stemt niet langer af met de het OM, Politie en woningbouwvereniging. Het OM, Politie en Woningcorporaties kunnen vanaf nu een eigen afwegingen maken met betrekking tot het wel of niet optreden bij het aantreffen van 5 planten of minder. Patiënten kunnen weer strafrechtelijk vervolgd worden en de huurwoning uitgezet worden.

Helma Oostelbos (SP Tilburg) en Jort Molenaar (D66) hebben inmiddels elf raadsvragen gesteld (PDF). Hoe het verder zal gaan zal blijken. We wachten de beantwoording van de raadsvragen af.

Grote vraag die zal spelen onder de patiënten en andere betrokkenen is of de komst van het wietexperiment naar Tilburg meespeelt in de beslissing.

Cannabis Industrie Awards 2023