Meerderheid gemeenteraad Hoogeveen wil niet een, maar twee coffeeshops

Het voorstel werd uitgebreid besproken tijdens de behandeling van het coffeeshopbeleid vorige week.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Een meerderheid van de gemeenteraad in Hoogeveen overweegt serieus om niet één, maar mogelijk twee coffeeshops te openen om een mogelijke monopoliepositie te voorkomen. Het voorstel werd uitgebreid besproken tijdens de behandeling van het coffeeshopbeleid vorige week.

Gezonde concurrentie en advies van experts

Verschillende politieke partijen, waaronder de VVD, PvdA, D66, GroenLinks, SP, en Gemeentebelangen, staan achter het idee van twee coffeeshops.

Volgens Ronald Klok, de fractievoorzitter van de VVD, bevordert gezonde concurrentie niet alleen de markt, maar helpt het ook bij het scherp houden van de betrokken partijen.

D66-fractievoorzitter Marin Rutgers voegde toe dat experts het adviseren en dat het in lijn is met landelijke aanbevelingen voor het aantal inwoners van Hoogeveen.

Morele kwestie en verdeelde meningen

Niet alle partijen zijn echter voorstander van het plan. Lokale fracties van het CDA, de ChristenUnie, SGP en Forum voor Democratie vrezen voor verslavingen en een toename van criminaliteit. Brand van Rijn van de SGP noemde twee coffeeshops zelfs “slechter dan slecht”.

Deze partijen beschouwen de kwestie als een morele vraagstuk, in tegenstelling tot het benaderen vanuit wetenschappelijk oogpunt.