BBC reportage geeft exclusieve inkijk bij wietexperiment teler Aardachtig

Vorige week verscheen een reportage van de BBC met exclusieve toegang tot wietexperiment teler Aardachtig.

0
- Advertentie -

Vorige week verscheen een reportage van de BBC, geproduceerd door Anna Holligan, waarvoor ze exclusief toegang kreeg tot wietexperiment teler Aardachtig.

Exclusieve reportage door de BBC over wietproef teler Aardachtig

In de BBC News reportage maken onder andere Bart Vollenberg en Kees Schelfhout hun opwachtig. En kan je meekijken hoe de potjes van Aardachtig worden gevuld door het team.

Bart Vollenberg schreef erover op LinkedIn:

Als Aardachtig zijn we trots op onze eerste levering van legaal biologisch geteelde wiet aan coffeeshops in Breda en binnenkort in Tilburg.

Afgelopen vrijdag was het zover: in het bijzijn van minister Kuipers en burgemeesters Depla van Breda en Weterings van Tilburg is de voorfase gestart.

Doel is het testen van de hele keten in de praktijk voordat we dit op grote schaal gaan doen met meer telers, meer producten, meer gemeenten, meer coffeeshops en meer consumenten…

Nu gaan we echt leren in de praktijk en we zullen nog veel aanpassingen en verbeteringen moeten doorvoeren voor het echte experiment kan starten in 2024.

Veel landen kijken met belangstelling naar dit experiment, zie hier het item van de BBC.

Ook Gerard Cremers van coffeeshop Cremers in Den Haag werd gevraagd door Holligan hoe hij staat te opzichte van de wietproef. Hij staat positief ten opzichte van het potentieel van het wietexperiment om de cannabisindustrie te transformeren door de verkoop van competent gecontroleerde en geteste cannabis mogelijk te maken.

Aardachtig behoorde tot een van de drie telers die al levert nu de aanloopfase in Breda en Tilburg van het Experiment gesloten coffeeshopketen is gestart.