Meeste verdiensten in cannabis blijven in Nederland volgens het CBS

Zo'n 1,4 miljard euro zou binnen de Nederlandse economie blijven, terwijl zo'n 0,2 miljard euro zijn weg naar het buitenland zou vinden, aldus het CBS.

0
Meeste verdiensten in cannabis blijven in Nederland volgens het CBS
Bron: CBS
- Advertentie -

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schat in het artikel ‘de raming van illegale activiteiten in de nationale rekeningen’ dat van vrijwel de meeste verdiensten van cannabis het grootste deel van de in Nederland gegenereerde inkomsten ook in de Nederlandse economie blijven.

Het CBS schrijft in het artikel dat ‘de totale toegevoegde waarde van illegale activiteiten was 4,5 miljard euro in 2021. Dit komt neer op 0,5 procent van het bruto binnenlands product’.

1,4 miljard euro verdiensten uit cannabis blijft in Nederlandse economie

En dat ‘van de verdiensten van cannabis blijft het grootste deel van de in Nederland gegenereerde inkomsten ook in de Nederlandse economie.’

Zo’n 1,4 miljard euro zou binnen de Nederlandse economie blijven, terwijl zo’n 0,2 miljard euro zijn weg naar het buitenland zou vinden.

Dat ook de meeste wiet zijn weg naar het buitenland zou vinden, de exportmythe, is al lang en breed door het NRC in 2015 uitgemeten als onwaar: de feiten zijn geheel naar wens.