Megaovername: Cresco Labs neemt Columbia Care over voor $2 miljard

Cresco Labs en Columbia Care creëren samen een van de grootste cannabisproducenten en retailers van de Verenigde Staten.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis

Vorige week werd er een megaovername aangekondigd zoals we wel vaker zien in de Verenigde Staten. Cresco Labs nam namelijk Columbia Care over voor het niet misselijke bedrag van 2 miljard dollar. Als de deal rond is, wordt Cresco daarmee een van de grootste cannabisproducenten en retailers van het land met meer dan 100 cannabiswinkels in 18 staten.

Cresco Labs en Columbia Care creëren samen een van de grootste cannabisproducenten en retailers van het land

“We zijn ongelooflijk verheugd om deze transformatieve transactie vandaag aan te kondigen op een zeer belangrijk moment in de ontwikkeling van deze industrie. Deze overname brengt twee van de toonaangevende operators in de branche samen, waarbij een toonaangevende voetafdruk wordt gecombineerd met bewezen operationele, merk- en competitieve uitmuntendheid. De combinatie is zeer complementair en zorgt voor een ongeëvenaarde schaal, diepgang, diversificatie en groei op lange termijn. Op een pro-forma basis zal het gecombineerde bedrijf het grootste cannabisbedrijf zijn qua omzet, de grootste groothandel in merkcannabisproducten en de grootste landelijke retailvoetafdruk buiten Florida”, zegt Charles Bachtell in het persbericht, CEO van Cresco Labs.

“(…)De combinatie is zeer complementair en zorgt voor een ongeëvenaarde schaal, diepgang, diversificatie en groei op lange termijn(…)”

“De combinatie van Cresco Labs en Columbia Care versnelt onze reis om de leider in cannabis te worden op een manier die geen enkele andere potentiële transactie zou kunnen. We kijken ernaar uit om het ongelooflijke Columbia Care-team te verwelkomen in de Cresco Labs-familie. Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn over dit verbeterde platform en hoe het de Cresco Labs-visie bevordert – om het belangrijkste en meest impactvolle bedrijf in cannabis te zijn.”

“Sinds onze oprichting is het onze missie geweest om het beste resultaat voor onze belanghebbenden te leveren”, zegt Nicholas Vita in het persbericht, CEO van Columbia Care. “In een zich ontwikkelende industrie hebben de kansen om onze missie beter te bereiken door middel van consolidatie ons naar dit historische moment geleid. Met de strategische nationale voetafdruk van Columbia Care in de meest aantrekkelijke markten en het succes van Cresco Labs in uitvoering en ongelooflijk populaire merken, zullen we samen het belangrijkste – en het meest investeerbare – bedrijf in cannabis creëren. Door Charlie, zijn team en de cultuur bij Cresco Labs te leren kennen, heb ik veel vertrouwen gekregen in het vermogen om Columbia Care met succes te integreren en de enorme waarde van de gecombineerde voetafdruk te maximaliseren.”

Beide bedrijven waren overigens al lid van het U.S. Cannabis Council, dat een eensgezinde lobby in het Amerikaanse Congress voert.