Amerikaans onderzoek: legalisering leidde niet tot meer gebruik door jeugd

De legalisatie van cannabis in de Verenigde Staten wordt niet geassocieerd met toename van het gebruik door jongeren.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Eerder deze maand bracht de Coalition for Cannabis Policy, Education, and Regulation (CPEAR) een beleidsdocument uit met de titel: “Addressing Youth and Cannabis: Solutions to combat and prevent youth misuse through a federal regulatory system.” Het laatste rapport van CPEAR schetst bewezen oplossingen om jeugdpreventie aan te pakken.

Legalisatie van cannabis wordt niet geassocieerd met toename van het gebruik door jongeren

“Meer dan 100 miljoen Amerikanen leven in een staat met gelegaliseerde cannabis voor gebruik door volwassenen – maar wat we moeten overwegen is wat dat betekent voor de jeugd van ons land”, zegt Andrew Freedman in het persbericht, uitvoerend directeur van CPEAR. “Dit onderzoek laat zien hoe het voorkomen van het gebruik van cannabis door jongeren vereist dat lokale gemeenschappen en belanghebbenden voorop lopen bij deze inspanning. Het schetst verder de noodzaak van congresactie om een ​​federaal cannabiskader op te bouwen dat geworteld is in gegevens, het huidige lappendeken van cannabiswetten te corrigeren en preventieve maatregelen te nemen om de Amerikaanse jeugd te beschermen tegen cannabismisbruik.”

Andere belangrijke bevindingen van het beleidsrapport zijn onder meer:

  • Uit gegevens blijkt dat het gebruik door jongeren op gereguleerde cannabismarkten ofwel afneemt of gelijk blijft;
  • Onder leiding van de overheid, toegang tot onderzoek en verhoogde blootstelling aan gemeenschapsgestuurde, op wetenschap gebaseerde naschoolse programma’s, neemt het cannabisgebruik onder jongeren af ​​en voorkomt het gebruik op jonge leeftijd; en
  • De toegang tot cannabis voor jongeren zou hoogstwaarschijnlijk afnemen op gereguleerde markten vanwege een gebrek aan illegale markten.

Het volledige rapport is hier te lezen (PDF).

Onderzoek bevestigd eerdere bevindingen

Staten in de Verenigde Staten die cannabis volledig hebben gelegaliseerd, hebben een sterke afname gezien van de toegangspercentages voor cannabis verslavingszorg door jeugd, volgens een federaal rapport van de CDC gepubliceerd in 2020.

Onderzoek van het National Center for Education Statistics (NCES) van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs bevestigde ook deze uitkomsten.

Vergelijkbare conclusies werden ook getrokken in een Canadees onderzoek, waaruit bleek dat de grootste angsten van tegenstanders van cannabis legalisering in Canada niet zijn uitgekomen.