Duitsers demonstreren 20 april, eisen onmiddellijke decriminalisatie

Demonstranten eisen op aanstaande 20 april het onmiddellijk decriminaliseren van cannabis in Duitsland, jeugdrechter Müller zal spreken. Verzamelen doen ze bij de Brandenburger Tor, waarna de groep zich naar het SPD kantoor zal bewegen.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Ondanks dat in het regeerakkoord van de stoplichtcoalitie werd aangekondigd dat Duitsland over zou gaan tot het reguleren van cannabis, gaat het vele cannabis gebruikers en activisten allemaal niet snel genoeg. Met die insteek demonstreren ze aanstaande 20 april, de internationale dag dat de cannabis cultuur wordt gevierd, voor het kantoor van de SPD in Berlijn.

Demonstranten eisen onmiddellijk decriminaliseren van cannabis in Duitsland

Voor het SPD kantoor, de partij van de nieuwe bondskanselier Scholz, zal onder andere de jeugdrechter Andreas Müller spreken, maar er zal ook muziek te horen zijn. Verzamelen doen ze bij de Brandenburger Tor.

Er is enigszins begrip dat de regulering van cannabis niet direct kan worden ingevoerd worden, maar de activisten eisen dat onmiddellijk gestopt wordt met de criminalisering van cannabis gebruikers. Dat wil zeggen, geen straffen meer voor gebruikers.

Rechters spelen cruciale rol in cannabisdebat

Het is goed mogelijk dat het Bundesverfassungsgericht, het Federaal Grondwettelijk Hof afgekort als BVerfG, mogelijk het cannabisverbod ongrondwettig verklaart nog voordat de Duitse politiek concrete actie heeft genomen om cannabis te legaliseren en reguleren.

Naast jeugdrechter Müller, spelen de rechters dus een cruciale rol in het cannabisdebat in Duitsland.