Jazz Pharmaceuticals en GW bouwen nieuwe medicinale cannabis kwekerij in VK

De bouw van een nieuwe medicinale cannabis kwekerij door Jazz Pharmaceuticals en haar dochteronderneming GW in het Verenigd Koninkrijk is gestart.

0
Verenigd Koninkrijk Groot-Brittannië
- Advertentie -

Jazz Pharmaceuticals (NASDAQ:JAZZ) en haar dochteronderneming, GW Pharmaceuticals (na de miljardendeal overname vorig jaar) kondigden vorige week in een persbericht de officiële start aan van de bouw van haar nieuwe, ultramoderne productiefaciliteit voor medicinale cannabis in Kent Science Park (KSP) in Sittingbourne in Kent in het Verenigd Koninkrijk.

Bouw nieuwe medicinale cannabis kwekerij GW gestart

De nieuwe ultramoderne faciliteit zal ongeveer 60.000 vierkante voet groot zijn, met een investering van meer dan $ 100 miljoen (ongeveer 92 miljoen euro). Eenmaal operationeel zal de faciliteit meer dan 100 hoogopgeleide nieuwe banen creëren. De faciliteit, die in 2024 wordt geopend, is ontworpen om de twee door de regelgeving goedgekeurde op cannabis gebaseerde medicijnen van het bedrijf te ondersteunen en de toekomstige capaciteit voor nieuwe medicijnen die in ontwikkeling zijn, te ondersteunen. Jazz produceert momenteel het extract, de actieve farmaceutische ingrediënten en de geformuleerde geneesmiddelen bij KSP, dat 12 gebouwen beslaat met meer dan 400 werknemers, waardoor het, en daarmee het Verenigd Koninkrijk, het hart is van hun  wereldwijde productieactiviteiten voor cannabinoïden.

De nieuwe faciliteit is ontworpen met zorgvuldige aandacht voor het milieu, en dit zal worden voortgezet tijdens de bouwfase en het gebruik. Er zullen dierenopvangboxen worden geïnstalleerd om dieren in het wild in de omgeving te promoten, het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik zal worden geminimaliseerd en er zullen meer dan 1.100 zonnepanelen worden geïnstalleerd om een ​​deel van het energieverbruik van het gebouw te dekken.

“(…)Deze strategische investering onderstreept de voortdurende toewijding van Jazz aan het VK(…)”

“Het VK is al meer dan twee decennia onze thuishaven. Deze strategische investering onderstreept de voortdurende toewijding van Jazz aan het VK en zal ons helpen mogelijk levensveranderende medicijnen te brengen aan meer patiënten die ze hard nodig hebben in het VK en over de hele wereld”, aldus Chris Tovey in het persbericht, executive vice president, chief operating officer en managing director, Europe & International bij Jazz Pharmaceuticals. “We zijn verheugd dat we zijn begonnen met de bouw van deze ultramoderne faciliteit in Kent, die meer dan 100 permanente, hooggekwalificeerde banen zal creëren. Deze faciliteit, die naar verwachting in 2024 wordt geopend, zal niet alleen onze vermogen om de groeiende vraag naar onze medicijnen te ondersteunen, maar ons te helpen onze positie als wereldleider in de cannabinoïdewetenschap te behouden.”

“(…)groot teken van vertrouwen in het Britse life science-ecosysteem(…)”

George Freeman MP, minister van Wetenschap, Onderzoek en Innovatie, liet weten in een reactie in het persbericht: “Deze investering van £ 75 miljoen door Jazz Pharmaceuticals in een ultramoderne farmaceutische productiefaciliteit is een groot teken van vertrouwen in het Britse life science-ecosysteem. Deze investering zal niet alleen de de creatie van meer dan 100 extra hoogopgeleide banen in de regio, het is een teken van Britse expertise in cannabinoïdewetenschap en medicijnen die het VK en daarbuiten bedienen.”