Megaovername in VS van Columbia Care door Cresco Labs gaat niet door

Cresco Labs zou namelijk Columbia Care overnemen voor het niet misselijke bedrag van 2 miljard dollar, maar het gaat niet door.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis
- Advertentie -

Een geplande fusie tussen de multistate cannabisbedrijven Columbia Care en Cresco Labs, ter waarde van $2 miljard, is volgens een verklaring van beide bedrijven recentelijk afgeblazen.

Chicago-gebaseerd Cresco Labs kondigde in maart 2022 aan dat het een overeenkomst had bereikt om Columbia Care, met hoofdkantoor in New York, over te nemen in een alles-in-aandelen deal ter waarde van ongeveer $2 miljard. In februari presenteerden de twee bedrijven een herzien plan om de bedrijven meer tijd te geven om activa in sommige markten te verkopen om te voldoen aan regelgevende eisen.

Geplande fusie gaat niet door vanwege regelgevende kwesties

Beide bedrijven zijn al twee van de grootste verticaal geïntegreerde cannabisbedrijven in de Verenigde Staten.

De voorgestelde fusie tussen de twee bedrijven zou het grootste cannabisbedrijf van het land hebben gecreëerd. Echter, op maandag kondigden de twee bedrijven aan dat ze in onderling overleg hebben besloten om af te zien van de fusie, verwijzend naar het regelgevende klimaat in de gereguleerde cannabisindustrie. Er zullen geen boetes of kosten in rekening worden gebracht als gevolg van het wederzijdse besluit om de fusie te beëindigen.

“In het licht van de veranderende situatie in de cannabisindustrie zijn we van mening dat het besluit om de geplande transactie te beëindigen in het langetermijnbelang is van Cresco Labs en onze aandeelhouders,” aldus Charles Bachtell, CEO en mede-oprichter van Cresco Labs in een persbericht.

Gevolgen van het besluit voor de cannabisindustrie en betrokken bedrijven

Volgens CNBC begon de deal spaak te lopen toen de bedrijven er niet in slaagden om activa af te stoten die nodig waren om goedkeuring te krijgen van regelgevende instanties voor een deadline die op 30 juni verliep. Volgens de staatslicentieregels moesten de bedrijven activa opgeven in sommige markten waar beide firma’s actief waren.

Bachtell voegde eraan toe dat dit een “zware economische tijd” is voor de cannabisindustrie als geheel en dat Cresco zich zal concentreren op de kernactiviteiten, inclusief een snelle herstructurering van activiteiten met een lage marge.