Minister Kuipers brengt werkbezoek aan Canada om te leren over legalisering cannabis

De minister bracht een werkbezoek aan Canada waar hij sprak met de overheid en telers over hun ervaringen met de legalisatie van cannabis.

0
werkbezoek minister ernst kuipers aan canada wietexperiment legalisatie cannabis
Via Twitter
- Advertentie -

Ernst Kuipers (D66), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakte vorige week bekend dat hij een werkbezoek heeft gebracht aan Canada om meer te leren over de ervaringen van het land met de legalisatie en regulering van cannabis (sinds 2018) voor recreatieve doeleinden.

Ernst Kuipers in gesprek met Canadese overheid en telers over de legalisering van cannabis

Dat maakte hij bekend via sociale media, zo ook op Twitter in drie verschillende Tweets.

“Mijn bezoek aan Toronto (Canada) stond in het teken van het cannabisbeleid. Na de legalisatie van medicinale cannabis, is in 2018 ook recreatieve cannabis gelegaliseerd in Canada. Ik wilde graag meer weten over de ervaringen met de legalisering, zowel van de overheid als telers.” schreef Kuipers in zijn eerste Tweet.

“Zo bezocht ik de teler Black Rose Organics, waar we bespraken hoe het is om een teeltbedrijf te starten, wat er goed gaat en waar nog verbetering mogelijk is. Ook ging ik in gesprek met verschillende experts van binnen en buiten de Canadese overheid.” vervolgde hij.

“Ik heb veel geleerd over het Canadese beleid en heb nuttige informatie opgehaald die we kunnen gebruiken voor het Experiment gesloten coffeeshopketen in Nederland (ook wel het Wietexperiment genoemd). Ik neem de ervaringen die ik hier heb opgedaan mee voor de toekomst.” aldus de minister in zijn laatste Tweet.

Werkbezoek aan Canada kunnen we alleen maar toejuichen

Een werkbezoek van onze politici aan Canada om te leren van hun ervaringen, is iets waar we al langer voor pleiten met de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Dit werkbezoek van de minister kunnen we dan ook alleen maar toejuichen.