Mogelijk registratieplicht voor consumenten bij cannabis legalisatie Tsjechië

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Steve Rolles van de Transform Drug Policy Foundation is de registratieplicht door Tsjechische beleidsmakers aan hem bevestigd.

0
Tsjechië cannabis legalisering legalisatie regulering cannabismarkt
- Advertentie -

Naast Duitsland is ook Tsjechië hard aan de weg aan het timmeren om de legalisatie van cannabis daar voor elkaar te krijgen. Zo keurde eerder deze maand nog het kabinet een plan goed inclusief de regulering van cannabismarkt. Maar het meest recente nieuws is dat er mogelijke registratieplicht komt voor cannabis consumenten.

Registratieplicht voor cannabis consumenten lijkt naar alle waarschijnlijkheid onderdeel van het plan te worden in Tsjechië om cannabis te legaliseren

Sterker nog, volgens de doorgaans goed ingevoerde Steve Rolles van de Transform Drug Policy Foundation is de registratieplicht door Tsjechische beleidsmakers aan hem bevestigd.

“In afwachting van de officiële documentatie, maar dit rapport suggereert dat het Tsjechische legale cannabisvoorstel een geregistreerd kopersmodel zal bevatten (zoals in Uruguay). Ik vraag me af of dit een reactie is op de zorgen van de EU-commissie/buurlanden over grensoverschrijdend reizen/aankopen (de angst voor ‘drugstoerisme’ in Brazilië? Argentinië was een factor in het Urguayaanse registratiesysteem)? Ik spreek morgen met Tsjechische beleidsmakers, dus ik zou wat duidelijkheid moeten hebben – en hopelijk het ontwerpplan – en zal rapporteren … (later:) Ja – heb het registratiemodel laten bevestigen.” aldus Rolles op Twitter.

Want zo legde de nationale antidrugscoördinator uit aan Seznam Zprávy: “Volgens het huidige voorstel zou men zich moeten inschrijven in een speciaal gebruikersregister. De klant zou slechts een beperkt bedrag per maand kunnen kopen om te voorkomen dat hij zelf handelt. Verkopers zouden dan via een specifieke code toegang krijgen tot het register en het reeds gekochte bedrag kunnen controleren.”

De details van het wetsontwerp zouden in april naar de coalitie moeten gaan voor debat. “Als we het eens zijn, zullen we beginnen te werken aan de specifieke formulering van de paragraaf”, aldus de nationale antidrugscoördinator.