Mogelijk toch twee coffeeshops tijdens wietproef in gemeente Voorne-Putten

Burgemeester Rehwinkel bekijkt mogelijkheid voor tweede coffeeshop in wietproef gemeente, terwijl huidige coffeeshop onderzocht wordt voor deelname.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Mogelijk zal tijdens het Experiment gesloten coffeeshopketen, waar de gemeente Voorne-Putten (voorheen gemeente Hellevoetsluis) aan deelneemt, toch twee coffeeshops kunnen deelnemen aan het wietexperiment. Burgemeester Peter Rehwinkel van Voorne aan Zee heeft aangegeven bereid te zijn om de mogelijkheid van een extra coffeeshop in de gemeente te onderzoeken berichtte de PZC.

Mogelijk tweede coffeeshop voor deelname aan wietexperiment, ook teler gevestigd in Hellevoetsluis

In Hellevoetsluis heeft ook een van de tien telers zich gevestigd op bedrijventerrein Kickersbloem. De reeds bestaande, net geopende coffeeshop John & Co, zal dienen als verkooppunt voor de legale staatswiet.

Burgemeester Rehwinkel overweegt ook een tweede coffeeshop in de regio te introduceren. Het huidige verkooppunt, de Barber Shop in Hellevoetse Kerkstraat, is al tien jaar actief en wordt door de grootste partij in de gemeenteraad ondersteund.

De mogelijkheid voor een tweede verkooppunt wordt momenteel onderzocht door een onderzoeksbureau, waarbij gekeken wordt naar de behoefte aan uitbreiding en mogelijke locaties. De gemeenteraad zal uiteindelijk bepalen of er meer dan één verkooppunt gewenst is, en indien ja, zal er een officiële publicatie volgen waarop exploitanten kunnen reageren.

Het tweede verkooppunt, indien toegestaan, zal aan strikte regels en toezicht onderworpen zijn, vergelijkbaar met de eerder genoemde shop. Het blijft daardoor afwachten welke richting de gemeenteraad zal inslaan en hoe het coffeeshoplandschap op Voorne-Putten zich verder zal ontwikkelen.