Coffeeshop Asilah / Cabo Negro in Dordrecht zondag weer open

Burgemeester Kolff acht geen verdere reden tot sluiting, ondanks recente arrestaties in de omgeving van de coffeeshop Asilah / Cabo Negro.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Coffeeshop Asilah / Cabo Negro aan het Bagijnhof in Dordrecht heropent aanstaande zondag haar deuren berichtte het Algemeen Dagblad na een tijdelijke sluiting van twee weken, opgelegd door locoburgemeester Rik van der Linden. Deze beslissing volgde op de arrestaties van twee verdachten met explosieven in de nabije omgeving van de coffeeshop, die volgens de politie mogelijk aanslagen hadden kunnen betreffen.

Politie-inzet voorkomt potentieel gevaarlijke incidenten

De politie wist middels twee arrestaties in te grijpen en mogelijk gevaarlijke incidenten te voorkomen.

Eerst werd een 17-jarige Rotterdammer aangehouden met een vuurwerkbom, gevolgd door de arrestatie van een 18-jarige man uit Den Haag die een tas met een explosief achterliet bij de Lange Breestraat, nabij de coffeeshop.

Burgemeester Kolff geeft groen licht voor heropening

Burgemeester Wouter Kolff heeft na grondige overweging besloten dat coffeeshop Asilah haar activiteiten mag hervatten. Naar aanleiding van een zorgvuldige beoordeling van de feiten, signalen en omstandigheden heeft Kolff geconcludeerd dat er op dit moment geen reden is om de eerder opgelegde sluiting te verlengen. De burgemeester benadrukt dat de beslissing is genomen met het oog op de openbare orde en veiligheid van de bewoners en betrokkenen.

Het politieonderzoek loopt nog, en de autoriteiten blijven in nauw contact met de politie om eventuele verdere ontwikkelingen te monitoren. Eerder gaf locoburgemeester Van der Linden aan dat de sluiting van de coffeeshop bedoeld was om de rust in de omgeving te herstellen. Het vertrouwen van zowel de locoburgemeester als de burgemeester lijkt nu te zijn hersteld, en de hoop is dat de heropening van coffeeshop Asilah zal bijdragen aan een terugkeer van de normale situatie.