Nederlandse MYCB1 lanceert Bedrocan cannabis-extracten in Duitsland

In eerste instantie zal het bedrijf twee producten op de markt brengen, genaamd BDR en BDO, gemaakt van Bedrocan® en Bediol®.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Het Nederlandse farmaceutische bedrijf MYCB1 gaat full-spectrum, GMP-gecertificeerde extracten van Bedrocan-variëteiten op de Duitse markt brengen liet Bedrocan vorige week weten op hun website. In eerste instantie zal het bedrijf twee producten op de markt brengen, genaamd BDR en BDO, gemaakt van Bedrocan® en Bediol®.

Beide producten zijn al geregistreerd in Duitsland en klaar voor distributie. CEO van MYCB1, Ernesto Diringuer, is verheugd over deze nieuwe ontwikkeling en de kans om te voldoen aan de behoeften van Duitse patiënten voor hoogwaardige cannabisproducten: “We zien dit als een ongekende prestatie in de cannabisindustrie. Het markeert ook een belangrijke mijlpaal voor MYCB1 terwijl we ernaar streven om patiënten toegang te geven tot cannabis-gebaseerde medicijnen van de hoogste kwaliteit.”

Groeiende vraag naar full-spectrum extracten in Duitsland

Volgens verzekeringsgegevens is de Duitse markt voor cannabis-extracten in de afgelopen jaren gegroeid. Er zijn echter nog steeds beperkte opties voor Duitse artsen om full-spectrum extracten voor te schrijven. Nu kunnen farmaceutische, full-spectrum extracten gemaakt van Bedrocan’s grondstoffen aan de lijst worden toegevoegd.

Het bedrijf verwacht een groot aantal Duitse apotheken, klinieken en ziekenhuizen te kunnen bedienen. In eerste instantie zijn alleen extracten van Bedrocan® en Bediol® beschikbaar. In de nabije toekomst zal echter ook een full-spectrum extract van Bedrolite® aan hun portfolio worden toegevoegd. Dit zou voornamelijk bedoeld zijn voor export, om patiënten met onbehandelbare epilepsie in het VK te voorzien.

Real-World Evidence-platform

MYCB1 staat ook bekend om haar inspanningen om wetenschappelijk nuttige gegevens van echte patiënten te verzamelen. Hiertoe heeft het de ALETTA-platform ontwikkeld. “Bedrocan’s hoogwaardige cannabis is het meest onderzocht ter wereld, met een stevig corpus van literatuur ter ondersteuning van het gebruik ervan. Door ons full-spectrum extract te combineren met ALETTA, ons Real-World Evidence-platform, zijn we klaar om de wetenschappelijke kennis over cannabistherapie verder te bevorderen,” aldus Ernesto.

Cannabis Industrie Awards 2023