Nieuw onderzoek identificeert onbekende cannabisverbindingen die geur beïnvloeden

Onderzoek door de American Chemical Society werpt licht op terpenen en aromatische eigenschappen van cannabis.

0
autoflower grow diaries urban-gro
- Advertentie -

Een recent onderzoek gepubliceerd door de American Chemical Society werpt nieuw licht op de factoren die verantwoordelijk zijn voor de karakteristieke geuren van verschillende cannabisvariëteiten. Terwijl terpenen lang werden beschouwd als de belangrijkste bron van geur in cannabis, wijst het onderzoek op de aanwezigheid van “tot dusver onontdekte cannabisverbindingen” die onze kennis over de aromatische eigenschappen van deze populaire plant uitdagen.

Terpenen overgewaardeerd als belangrijkste oorzaak van cannabisgeur

Het onderzoek, uitgevoerd door een team van wetenschappers van cannabis-extractie- en testbedrijven en gepubliceerd in het tijdschrift ACS Omega, stelt dat “hoewel geur een sleuteleigenschap is bij het onderscheiden van cannabisvariëteiten en gebruikersvoorkeuren, de rol van terpenen lijkt te zijn overschat.”

Terpenen, die ongeveer 1 tot 4 procent van het totale gewicht van gedroogde wiet uitmaken, dragen zeker bij aan de geur van cannabis, zo schreven de auteurs.

Echter, ze leveren “over het algemeen minimale informatie over de unieke aromatische eigenschappen van veel cannabisvariëteiten.”

Zelfs bij clusters van variëteiten met vergelijkbare terpeengehaltes kunnen geuren aanzienlijk variëren.

Ontdekking van nieuwe chemische componenten opent deur voor aroma-classificatie

Het rapport schrijft een groot deel van deze verschillen in geur binnen groepen variëteiten toe aan wat bekend staat als smaakstoffen, een categorie chemicaliën die esters, alcoholen en andere verbindingen omvat. Net als terpenen worden smaakstoffen gecategoriseerd als vluchtige stoffen en verspreiden ze zich gemakkelijk door de lucht. De onderzoekers ontdekten ook dat smaakstoffen vergelijkbare aroma’s kunnen creëren tussen cannabisvariëteiten met verschillende dominante terpenen.

Door de vluchtige chemische profielen van 31 hasjrosin-extracten te analyseren, werden “een groot aantal niet-terpenoïde verbindingen geïdentificeerd die sterk van invloed zijn op de unieke aromatische eigenschappen van cannabis.”

“In het bijzonder,” zo gingen ze verder, “hebben we een nieuwe klasse van tropische vluchtige zwavelverbindingen (VSC’s) geïdentificeerd die belangrijke bijdragers zijn aan bepaalde variëteiten met een sterke citroen- of tropisch fruitaroma, terwijl skatole (3-methylindool), een sterk prikkelende verbinding, werd geïdentificeerd als een belangrijke aroma-component in kruidige/chemische variëteiten.”

TJ Martin, vicepresident van onderzoek en ontwikkeling bij het extractiebedrijf Abstrax, zei in een verklaring van het bedrijf dat het team “duidelijke verbanden vond tussen belangrijke minderheidsverbindingen die nog niet eerder in cannabis waren gezien en die enkele van de meest gewenste aroma’s produceren.”

Potentieel van therapeutische cannabis en toekomstige innovatie geaccentueerd

“Na analyse door ons sensorische panel, samen met onze analytische gegevens, werd het duidelijk dat terpenen, hoewel essentieel bij het produceren van veel van de typische aroma’s in cannabis, niet noodzakelijkerwijs veel variëteiten met onderscheidende geuren differentiëren,” zei hij.

Martin maakte deel uit van het 14-koppige onderzoeksteam, dat ook vertegenwoordigers had van de bedrijven 710 Labs, SepSolve Analytical en Markes International.

Naast het bieden van een beter begrip van wat bijdraagt aan de unieke geur van cannabisvariëteiten, stelt het onderzoek dat het catalogiseren van nieuwe categorieën verbindingen “een nieuwe mogelijkheid biedt om variëteiten te classificeren op basis van gewenste aroma-eigenschappen.”

“De ontdekking van deze verbindingen zal een cruciale rol spelen bij het valideren van de authenticiteit van cannabis en het nauwkeurig classificeren van cannabisvariëteiten in de toekomst,” zei Max Koby, medeoprichter en CEO van Abstrax, eraan toevoegend dat de bevindingen belangrijk zijn “voor consumenten, onderzoekers, merken, kwekers, laboratoria, toezichthouders en iedereen daartussenin.”

Zoals het artikel opmerkt, zijn terpenen steeds vaker gebruikt om cannabisvariëteiten te onderscheiden, “deels als reactie op de veelgebruikte, maar onnauwkeurige, classificatie van cannabis als indica, sativa of een hybride van de twee belangrijkste soorten.”

“Om de onnauwkeurigheden van de binaire classificatie van indica/sativa te overwinnen en cannabisvariëteiten beter te categoriseren op basis van hun psychoactieve en aromatische kenmerken,” zegt het, “zijn terpenen naar voren gekomen als een prominent onderzoeksonderwerp.” Maar volgens de nieuwe bevindingen vertellen terpenen desondanks niet het hele verhaal. Ze beperken ook de mate van controle die kwekers, telers en verwerkers over hun eindproducten kunnen hebben.

Bijvoorbeeld, citrusaroma’s zijn momenteel “een zeer belangrijke trend in smaakwetenschap, waarbij veel merken werken aan het ontwikkelen van citrusalternatieven,” aldus de Abstrax-verklaring. “Met de ontdekking van de verbindingen verantwoordelijk voor het iconische Tangie-aroma, bekend als ‘tropicannasulfurs,’ kunnen andere industrieën deze unieke verbindingen benutten om buitengewoon unieke en gewenste smaakaroma’s te creëren.”

“In cannabis werden een breed scala aan smaakstoffen geïdentificeerd, waaronder esters, alcoholen, ketonen en meer, die bijdragen aan de bessen, tropische, snoep, fruitige, aardbeien, ananas en andere zoete tonen,” zo vervolgt het. “Deze smaakstoffen spelen een belangrijke rol in exotische variëteiten zoals Apple Fritter, Zkittlez, Gelato en Runtz. Hoewel in kleine hoeveelheden aanwezig, combineren deze verbindingen om veel van de diverse zoete of fruitige noten in moderne cannabis te creëren.”

De auteurs zijn ook hoopvol dat hun bevindingen innovatie in therapeutische cannabis zullen stimuleren.

“Cannabis wordt medisch gebruikt voor veel gezondheidskwalen, maar er zijn nog zoveel vragen over hoe het werkt en of we die eigenschappen kunnen verbeteren door nieuwe variëteiten met specifieke scheikundige samenstellingen te creëren,” zei Iain Oswald, medeauteur en hoofdonderzoeker voor Abstrax. “We hopen dat ons werk nieuwe onderzoeksrichtingen zal openen voor anderen om deze unieke plant beter te begrijpen en haar volledige therapeutische potentieel te benutten.”

Naast patiënten en consumenten kunnen de bevindingen ook gevolgen hebben voor kwekers en telers die proberen zich te concentreren op een specifiek profiel of consistente producten te produceren, en kunnen ze zelfs nuttig zijn voor verpakkingsexperts die werken aan het verlengen van de houdbaarheid van producten.

“De ontdekking dat terpenen minder invloed hebben op de onderscheidende kenmerken van de geur van cannabis dan traditioneel gedacht, kan belangrijke gevolgen hebben voor de legale cannabisindustrie met betrekking tot productetikettering en marketing, laboratoriumtesten en kwaliteitsindicatoren voor eindgebruikers en producenten,” concludeert het artikel.

Brad Melshenker, medeauteur en mede-CEO van 710 Labs, zei dat het onderzoek “ons helpt om smaak in de cannabiservaring beter te begrijpen, waardoor we onze klanten beter kunnen informeren en fenotypen kunnen selecteren voor onze genenbibliotheek.”

Abstrax meldt dat het onderzoek uiteindelijk zal leiden tot vier whitepapers die de bevindingen samenvatten tot toegankelijkere conclusies. Deze papers zullen gaan over het verkennen van exotische smaakverbindingen, de tropische VSC die in Tangie is gevonden, een diepgaande duik in de chemische bestanddelen van de variëteit GMO en een verkenning van de zoetere verbindingen in cannabis.

“Dit baanbrekende onderzoek beantwoordt niet alleen dringende vragen, maar wekt ook een hernieuwde passie en nieuwsgierigheid op voor wat de toekomst brengt,” aldus het bedrijf. “Met elke openbaring komen we een stap dichter bij het volledig ontsluiten van het enorme potentieel en de mysteries van deze opmerkelijke plant.”