HvA studenten zijn petitie gestart voor coffeeshopkeurmerken in Amsterdam

Op moment van schrijven zijn er 19 ondertekeningen van de petitie.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Een groep studenten van de Hogeschool van Amsterdam zijn een petitie gestart waarmee ze een ‘verzoek tot keurmerk’ voor coffeeshops willen indienen bij de leden van de gemeenteraad.

Hogeschool van Amsterdam studenten willen coffeeshopkeurmerk in Amsterdam

Vorige week werden we ineens gevolgd door een account op Instagram genaamd @keurmerk_amsterdam. Daarop zijn een aantal foto’s te vinden, waarvan het gros irrelevant, maar onder de eerste post valt te lezen:

Welkom! Hiermee laten we zien dat vanaf nu ons onderzoek is gestart! Het bereik van dit doel is om Coffeeshops een keurmerk te geven om de vertrouwen van de stad op te helderen. Om zo kwaliteitsgericht te werk te gaan willen we ervoor zorgen dat de belangen van de inwoners van amsterdam, toeristen en zowel de coffeeshopshouders zich veilig en gelukkig voelen in onze stad. We vinden dat het verkoop van softdrugs op een goede wijze verkocht zou moeten worden. Daarom met behulp van jou STEM! Kunnen wij dit probleem oplossen. Doe jij mee? Naar een mooie uitdaging in onze samenleving?

Wanneer ik doorklik op de link naar de petitie, valt daar te lezen:

Lieve coffeeshopshouders en inwoners van Amsterdam,

In deze petitie willen wij zorgen voor de veiligheid en gezondheid van de mens. Wij starten deze petitie, omdat we hebben gemerkt dat Coffeeshops in Amsterdam nog al een probleem is. Hierbij kunt u denken aan de geur, overlast oftewel beperkingen van gezondheid. Om ervoor te zorgen dat dit probleem verminderd willen we een verzoek tot keurmerk indienen bij de leden van de gemeenteraad. Dit keurmerk zorgt ervoor dat coffeeshophouders veilig en verantwoord tonen met hun verkoop van softdrugs.

Met uw ondertekening kunnen we een verandering brengen en het probleem oplossen.

Op moment van schrijven zijn er 19 ondertekeningen van de petitie.

Coffeeshopbonden PCN én BCD zijn al bezig met een coffeeshopkeurmerk

Wat de studenten mogelijk niet weten, is dat Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) werkt aan een Landelijk Keurmerk Coffeeshops. Coffeeshopbond BCD werkt daarnaast ook aan een keurmerk.

Eerder dit jaar werden er ook kamervragen gesteld over het invoeren van een landelijk keurmerk voor coffeeshops. Het antwoord dat daarop volgde was dat het rijk volgens de minister niet betrokken zal zijn bij een landelijk keurmerk coffeeshops, omdat ze het niet passend acht dat het rijk betrokken is bij een kwaliteitsoordeel dat een onderscheid maakt tussen de gedoogde shops.