Steun voor cannabis legalisatie referendum Nieuw-Zeeland daalt

46 procent van de ondervraagden is inmiddels van de ondervraagden was tegen, 43% voor.

0
- Advertentie -

Een recente enquête in Nieuw-Zeeland voorafgaand aan het referendum in oktober over legalisering van cannabis toont aan dat de steun niet zo hoog is als gehoopt.

46 procent van de ondervraagden zei tegen het legaliseren van cannabis te zijn

46 procent van de ondervraagden zei tegen het legaliseren van cannabis te zijn. Dit is een stijging vergeleken met de enquête die in maart werd gehouden.

Newshub meldt dat uit een peiling in maart van Research New Zealand bleek dat 43 procent van de ondervraagden voorstander was van legalisatie, terwijl slechts 33 procent tegen de actie was.

Nieuw Zeelanders die eerst twijfelden, zijn nu tegen

Emanuel Kalafatelis van Research New Zealand beweert dat het aantal mensen dat tegen het legaliseren van recreatieve cannabis is, toeneemt. Deze maand daalde de steun voor de wetswijziging tot 39 procent, en 46 procent was tegen de legalisering van recreatieve cannabis.

“Een heel grote verandering en de meeste mensen die nu naar het ‘tegen’-kamp zijn verhuisd, zijn afkomstig uit de groep die twijfelden,” legde Kalafatelis uit.

“In december 2019, toen we dezelfde enquête gebruikten met dezelfde vraag, hadden we 70 procent die de voorgestelde wetgeving steunden”, voegde hij eraan toe. “Dit is een beetje gedaald tot momenteel 62 procent en 24 procent steunt de wetgeving niet en negen [procent] twijfelt.”

legale cannabisindustrie in Nieuw-Zeeland zou jaarlijks ongeveer een half miljard dollar kunnen opbrengen

Maar hij legde ook uit dat er een grote kloof is tussen de mensen die de wetgeving steunen en degenen die ertegen zijn, en concludeerde dat er iets zou moeten gebeuren om de resultaten voldoende te veranderen om een ​​verschil te maken bij de verkiezingen.

Experts zeggen dat Nieuw-Zeeland een belangrijke speler zou kunnen worden op de wereldwijde cannabismarkt. De projecties van het NZ Institute of Economic Research (NZIER) laten zien dat een legale cannabisindustrie in Nieuw-Zeeland jaarlijks ongeveer een half miljard dollar zou kunnen opbrengen.

Het betekent zeker niet dat de strijdt dus al is gestreden. De stemming vindt plaats op 17 oktober later dit jaar.

Wat staat er zoal in het cannabis legalisatie referendum van Nieuw Zeeland?

Hieronder een korte samenvatting. Bekijk ook vooral de video hierboven.

  • Cannabis zal alleen beschikbaar voor volwassenen van 20 jaar of ouder
  • Alleen speciaalzaken met een vergunning van de overheid kunnen cannabis verkopen.
  • De belasting op de verkoop van cannabis zal worden besteed aan gezondheids- en onderwijsprogramma’s
  • De sterkte van cannabis zal beperkt zijn.
  • Het gebruik van cannabis is toegestaan in privéwoningen en in specifiek gelicentieerde gebouwen. Het kan niet in het openbaar worden gebruikt.
  • Er is geen reclame voor cannabisproducten toegestaan en consumenten- en gezondheidswaarschuwingen zijn vereist.