Nieuwe afhaalcoffeeshop ‘Dispensary Legal’ in Berkel-Enschot onthult plannen

De nieuwe afhaalcoffeeshop Dispensary Legal heeft zijn plannen onthuld voor Berkel-Enschot: Strak en transparant apotheekmodel.

0
Berkel-Enschot coffeeshop dispensary legal
Foto via Twitter / Dispensary Legal
- Advertentie -

De aankomende coffeeshop Dispensary Legal heeft zijn toekomstplannen onthuld voor de inrichting en bedrijfsvoering in Berkel-Enschot. De initiatiefnemers presenteerden afgelopen vrijdag 25 augustus hun visie op een afhaalconcept met een apotheekachtige uitstraling, waar klanten alleen kunnen afhalen en vervolgens elders consumeren. De nadruk wordt gelegd op transparantie en veiligheid, met extra investeringen in beveiliging. Buurtbewoners en belanghebbenden werden geïnformeerd over de plannen en gaven uiteenlopende reacties op het voorgestelde concept.

Afhaalcoffeeshop met focus op veiligheid

De nieuwe coffeeshop, genaamd Dispensary Legal, streeft ernaar een nieuw concept te introduceren waar klanten hun aankopen kunnen afhalen tussen 10.00 en 22.00 uur.

De winkel zal qua inrichting lijken op een apotheek, waar klanten hun producten kunnen verkrijgen en deze elders kunnen gebruiken. Mark Rooijakkers, woordvoerder van Dispensary Legal, benadrukt het belang van een strakke en frisse uitstraling.

Ook wordt ingezet op veiligheid met twee gastheren die niet alleen toezicht houden op het niet-gebruiken van softdrugs in het winkelcentrum en de parkeerplaatsen, maar ook regelmatig zwerfafval in de omgeving opruimen.

Rooijakkers deelt dat er gesprekken gaande zijn met de gemeente over de mogelijkheid van een blowverbod binnen het winkelcentrum.

Streven naar start met wietproef wiet

Dispensary Legal heeft het ambitieuze doel om als eerste coffeeshop vanaf de opening volledig gebruik te maken van de toelevering vanuit het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Terwijl Tilburg en Breda eerder willen starten met de aanloopfase, wil deze nieuwe coffeeshop meteen vanaf de start legaal geproduceerde producten aanbieden.

Dit streven wordt echter bemoeilijkt door de huidige beperkte beschikbaarheid van legale wiettelers.

Lokale reacties en zorgen over impact

De aankondiging van Dispensary Legal heeft wisselende reacties opgeroepen onder de lokale bevolking. Buurtbewoners en winkeliers waren aanwezig bij de presentatie van de plannen en de reacties varieerden van terughoudendheid tot steun. Sjanny Lobbezoo, namens het bestuur van cultureel centrum De Schalm, deelde haar bezorgdheid over het soort publiek dat de coffeeshop zou aantrekken en de mogelijke impact op de omgeving.

De aangevraagde vergunning voor Dispensary Legal wordt momenteel beoordeeld door de gemeente. Initiatiefnemer Mark Rooijakkers is positief gestemd over de vooruitzichten en wijst erop dat de legaliteit van de wiet uit het experiment de huidige afspraken over de handel in en gebruik van cannabis in een ander daglicht kan stellen.