Oaksterdam University lanceert eerste gids voor schrijven over cannabis

Oaksterdam University uit Californië heeft de eerste gids gepubliceerd voor hulp bij het schrijven over cannabis voor academia, journalisten en meer.

0

Oaksterdam University heeft eerder deze maand de primeur van de eerste definitieve gids voor het schrijven over cannabis voor academia, media en public relations aangekondigd. De 44 pagina’s tellende gids, beschikbaar als Kindle e-book ($5.99) en paperback ($9.99), biedt niet alleen professionele schrijvers, maar ook industrieleiders, werkzoekenden en alle cannabis enthousiastelingen een waardevolle bron om op een geïnformeerde en sociaal bewuste manier over cannabis te spreken.

Het belang van correcte terminologie

Oaksterdam University Executive Chancellor Dale Sky Jones benadrukte in het persbericht de cruciale rol van juiste taal bij het leggen van de basis voor een veilige en gelijkwaardige cannabisindustrie. “We leggen de basis voor een veilige, verantwoordelijke en gelijkwaardige industrie door het gebruik van juiste terminologie. Hoe we communiceren over cannabis en consumenten heeft gevolgen. Woorden doen ertoe.”

Met de groeiende berichtgeving over alle facetten van de cannabisindustrie, is er een groeiende behoefte aan gemeenschappelijke definities van de termen en concepten die essentieel zijn voor het schrijven over de complexiteit van de industrie.

Oaksterdam Cannabis Style Guide: een gids voor precisie

Bestselling auteur & cannabisconsultant David Paleschuck prijst de Oaksterdam Terminology Style Guide als een absolute game-changer. Met heldere definities, juiste gebruiksaanwijzingen en branche-specifieke inzichten heeft de gids hem geholpen boeiende verhalen te schrijven en effectief te communiceren over cannabis.

Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, deze gids zou een onschatbare bron zijn die elke cannabisliefhebber of professional in zijn gereedschapskist zou moeten hebben.

Belangrijkste kenmerken van de Oaksterdam Cannabis Style Guide:

  • Instructies over wanneer en hoe de termen “hennep”, “marihuana” en “cannabis” te gebruiken.
  • Correct gebruik van cultuur- of branche-specifieke terminologie.
  • Onderscheid tussen voorschrift en aanbeveling.
  • Hulp bij het navigeren door de slang terminologie die wordt gebruikt bij de verkoop van hasjproducten.
  • En nog veel meer…

Bestellen kan via de Oaksterdam University website.