Onderzoek: legale cannabiswinkels in VS houden zich strikt aan leeftijdsvereisten

Legale cannabiswinkels in de Verenigde Staten houden zich volgens onderzoek strikt aan de leeftijdsvereisten: regulering werkt.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Uit een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Addictive Behaviors, blijkt dat legale cannabiswinkels in de Verenigde Staten zich strikt houden aan de wetgeving die vereist dat klanten hun identificatiebewijs en bewijs van meerderjarigheid tonen. Een team van onderzoekers, verbonden aan de Milken Institute of Public Health van de George Washington University, controleerde 150 willekeurig geselecteerde winkels in vijf steden waar het recreatief gebruik van cannabis is gelegaliseerd: Denver, Los Angeles, Las Vegas, Portland en Seattle.

Hoog slagingspercentage leeftijdsverificatie

De bevindingen van de studie bevestigen dat het percentage van leeftijdsverificatie hoog was (>90%). Winkels in elke stad behalve Portland, voldeden bijna volledig aan de wet.

NORML Deputy Director Paul Armentano verklaarde in reactie op de resultaten van de studie: “Regulering werkt. Illegale aanbieders van cannabis vragen niet om identificatie, maar gelicentieerde bedrijven doen dat zeker wel.” Hij voegde eraan toe dat “de praktijkervaring van staten met de legalisatie van cannabis bevestigt dat deze beleidsmaatregelen kunnen worden uitgevoerd op een manier die gereguleerde toegang voor volwassenen biedt en tegelijkertijd de toegang en het misbruik voor jongeren beperkt.”

Eerdere onderzoeken tonen vergelijkbare resultaten

Een inspectiestudie uit 2022 van gelicentieerde winkels in Californië rapporteerde dat cannabisbedrijven “100 procent” voldeden aan het identificatiebeleid van de staat. De auteurs van de studie concludeerden dat “minderjarigen geen marihuana krijgen bij gelicentieerde recreatieve verkooppunten”. Soortgelijke onderzoeken in andere staten waar marihuana gelegaliseerd is, zoals Colorado, bevestigden vergelijkbare bevindingen.

Beperking van de toegang voor jongeren Volgens een rapport dat in februari werd uitgegeven door de Centers for Disease Control and Prevention in de VS, is het percentage middelbare scholieren dat regelmatig cannabis gebruikt, gestaag gedaald in de afgelopen tien jaar. Deze bevindingen suggereren dat legale en gereguleerde toegang tot marihuana mogelijk is zonder dat het gebruik onder minderjarigen toeneemt.