New York kent 99 nieuwe voorlopige licenties toe voor verkoop cannabis

Daarmee komt het aantal voorlopige winkellicenties voor de verkoop van cannabis in de staat New York op 165 in totaal.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Het New York State Cannabis Control Board heeft begin deze maand nog eens 99 voorlopige licenties toegekend voor Conditional Adult-Use Retail Dispensary (CAURD) winkels, waarmee het totale aantal voorlopige winkellicenties voor de verkoop van cannabis in de staat op 165 komt. Dit is een centraal onderdeel van de Seeding Opportunity Initiative. Via deze regeling zullen de eerste legale winkels voor de verkoop van volwassen gebruik van cannabis in New York worden beheerd door mensen die het meest zijn getroffen door de handhaving van het verbod op cannabis of non-profitorganisaties die ondersteuning bieden aan voormalig gedetineerden.

Blokkades opgeheven in verschillende regio’s van New York

De licenties omvatten vier voor West-New York, één voor Centraal-New York, vijf voor Mid-Hudson en drie voor Brooklyn.

Dit zijn de eerste voorlopige licenties die zijn uitgegeven in deze regio’s sinds vorige week de rechtbankinstructie werd gewijzigd die de Raad had verhinderd deze uit te geven.

Tot nu toe heeft de Raad minstens één CAURD voorlopige licentie verleend in elke regio, behalve de Finger Lakes, die nog steeds geblokkeerd is door de instructie.

Doel om een eerlijk marktsysteem te creëren

Om in aanmerking te komen, moesten aanvragers zelf veroordeeld zijn voor een cannabisdelict of familieleden hebben die veroordeeld zijn en winstgevende bedrijven bezitten.

Non-profitorganisaties kwamen in aanmerking als zij een geschiedenis hadden van dienstverlening aan huidige of voormalige gedetineerden, inclusief het creëren van beroepsmogelijkheden voor hen; ten minste één bestuurslid met een justitieel verleden had; ten minste vijf voltijdse medewerkers had; en ten minste twee jaar een sociale onderneming had geëxploiteerd met netto-activa of winst.

Het verbod op cannabis heeft een onevenredige impact gehad op Afrikaans-Amerikanen en Latinx-gemeenschappen. In de afgelopen 30 jaar zijn zwarte individuen in New York 15 keer geweest meer kans om gearresteerd te worden voor cannabisgerelateerde misdrijven dan hun blanke tegenhangers. Voor Latino’s was het 8 keer meer kans.

Reacties

“We zijn trots op de goedkeuring van vandaag van 99 CAURD voorlopige licenties, een enorme uitbreiding van het Seeding Opportunity Initiative terwijl we doorgaan met het opbouwen van een rechtvaardige markt die compenseert schade veroorzaakt door het verbod op cannabis en de onevenredige handhaving ervan,” zei Tremaine Wright, voorzitter van de Cannabis Control Board in het persbericht (PDF). Met deze nieuwe licenties kunnen ondernemers dat wel eerlijk deelnemen aan de legale markt en tegelijkertijd innovatie en creatieve diversiteit bevorderen in de steeds groter wordende toeleveringsketen van cannabis in New York en we zijn dankbaar voor de aanhoudende steun van gouverneur Hochul en de wetgevende macht om ons te helpen deze dag te bereiken.”

“We zijn verheugd om de toevoeging van nog 99 CAURD voorlopige licenties aan te kondigen snel en rechtvaardig blijven werken om de cannabisindustrie in New York tot stand te brengen”, aldus Chris Alexander, uitvoerend directeur van het Office of Cannabis Management in het persbericht (PDF). “De goedkeuring van deze licenties zullen helpen bij het versnellen van het bouwen van een robuuste en diverse toeleveringsketen en tegelijkertijd zorgen voor dat personen die onevenredig zwaar zijn getroffen door het cannabisverbod zinvolle kansen om deel te nemen aan de industrie.”

De eerste cannabiswinkel opende eind december afgelopen jaar in New York.