Climate Carnival: Cannabis for Climate Justice op 20 april in Amsterdam

De organisatoren willen het Climate Carnival niet alleen als feestelijke gelegenheid presenteren, maar ook als serieuze aangelegenheid.

0

Morgen, 20 april 2023, de internationale viering van cannabis, zal voor het eerst in de geschiedenis de cannabisgemeenschap in Amsterdam samen met Stichting Green Revolution het Climate Carnival: Cannabis for Climate Justice organiseren op het Museumplein in Amsterdam. Drummers en muzikanten zullen om 16:20 uur van het Museumplein naar de Dam marcheren, waar inheemse leiders en activisten spreken over de noodzaak om de klimaatcrisis aan te pakken.

Inheemse groepen die zich inzetten voor de bescherming van het Amazone-regenwoud, zullen profiteren van de gehele opbrengst van de cannabisverkoop van Siberië Coffeeshop op deze dag.

Cannabis voor klimaatrechtvaardigheid

De cannabisindustrie genereert wereldwijd miljarden. Helaas blijft dit geld vaak buiten het reguliere economische circuit, omdat het niet wordt belast schrijft de organisatie in een persbericht. In veel landen wordt cannabis daarom gelegaliseerd. De organisatoren van het Climate Carnival willen deze geldstromen inzetten voor ecologische en humanitaire doeleinden. Ze vinden namelijk dat de politiek en de rijke elite niet voldoende doen om de klimaatcrisis aan te pakken. Daarom willen ze zelf in actie komen.

Serieuze ondertoon

De organisatoren willen het Climate Carnival niet alleen als feestelijke gelegenheid presenteren, maar ook als serieuze aangelegenheid. Ze zullen handtekeningen verzamelen om een verklaring te ondersteunen die zegt dat winst uit de cannabisverkoop moet gaan naar ecologische en humanitaire behoeften. Hiermee willen ze hun inzet voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid benadrukken.

Over Stichting Green Revolution

Stichting Green Revolution is een non-profitorganisatie die zich inzet om mensen wereldwijd te mobiliseren om onze consumptiemaatschappij te transformeren naar een duurzame en rechtvaardige samenleving door bij te dragen aan de opvang van broeikasgassen en door armoede te bestrijden.

Voor meer informatie ga naar weedagainstgreed.com