Vandaag opent de eerste legale cannabiswinkel van New York

De cannabiswinkel wordt beheerd door de non-profit Housing Works, de grootste door minderheden gerunde hiv/aids-serviceorganisatie van het land.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Zo net voor het einde van het jaar 2022 is het toch gelukt om de eerste cannabiswinkel in de staat New York open te laten gaan. Vorige week maakte de gouverneur van New York bekend dat vandaag 29 december de eerste legale, recreatieve (buiten-)wiet over de toonbank zal gaan.

Non-profit Housing Works heeft de eer om als eerste cannabiswinkel van New York open te gaan

In een persbericht van vorige week kondigde gouverneur Kathy Hochul aan dat de verkoop van legale, gereguleerde cannabis voor volwassenen op 29 december zal starten in een winkel in Manhattan, beheerd door Housing Works, de grootste door minderheden gerunde hiv/aids-serviceorganisatie van het land en de grootste hiv/aids dienstverlenende in de gemeenschap. De non-profitorganisatie, gevestigd in New York City, biedt een scala aan directe en ondersteunende diensten voor mensen die leven met hiv/aids, daklozen, voorheen gedetineerden en personen die betrokken zijn bij justitie. Het exploiteert ook een netwerk van liefdadigheidswinkels.

“De industrie zal vanaf hier blijven groeien en in elke hoek van de staat New York inclusieve kansen creëren met inkomsten die naar onze scholen gaan en gemeenschappen nieuw leven inblazen”

“We hebben pas negen maanden geleden een koers uitgestippeld om de cannabismarkt voor volwassenen in New York op de juiste manier te starten door prioriteit te geven aan rechtvaardigheid, en nu bereiken we dat doel”, zei gouverneur Hochul in het persbericht. “De industrie zal vanaf hier blijven groeien en in elke hoek van de staat New York inclusieve kansen creëren met inkomsten die naar onze scholen gaan en gemeenschappen nieuw leven inblazen.”

Deze historische gebeurtenis markeert een kritieke mijlpaal in het Seeding Opportunity Initiative, dat was ontworpen om New York op weg te helpen naar het bereiken van de doelstellingen van de New Yorkse cannabiswet door een cannabisindustrie voor volwassen gebruik op te bouwen die de schade compenseert die voortvloeit uit de onevenredige impact van het cannabisverbod.

Het initiatief, dat in maart door gouverneur Hochul werd aangekondigd, heeft gezorgd voor de vergunningverlening aan 280 boeren families om de eerste cannabis voor volwassen gebruik in de staat New York te kweken. Deze cannabisproducten zullen worden verkocht door de eerste gelicentieerde cannabiswinkels voor volwassen gebruik in New York, die eigendom zijn van succesvolle ondernemers of een naast familielid, die een cannabisveroordeling hebben; of non-profitorganisaties die diensten verlenen aan personen die schade hebben geleden door de ongelijke handhaving van het cannabisverbod.

Om in aanmerking te komen, moeten non-profitorganisaties, zoals Housing Works, ook ten minste één bij justitie betrokken bestuurslid hebben en beroepsmogelijkheden creëren voor mensen met een cannabis-veroordeling. Housing Works heeft sinds de oprichting in 1990 door justitie betrokken New Yorkers gediend via directe diensten en belangenbehartigingsinitiatieven. Tegenwoordig past het Justice Initiative van Housing Works de diensten van de non-profitorganisatie aan om te voldoen aan de behoeften van voorheen gedetineerde personen, inclusief degenen met cannabis-overtredingen.

Tremaine Wright, voorzitter van de Cannabis Control Board, zei in een reactie in het persbericht: “Ik ben verheugd dat een non-profitorganisatie als Housing Works, met zijn steun aan voorheen gedetineerde individuen, het voortouw zal nemen bij de verkoop. De start van de verkoop via het Seeding Opportunity Initiative is nog maar het begin van het robuuste ecosysteem dat we aan het bouwen zijn – de rechtvaardige en inclusieve markt zal van hieruit groeien met overal ondersteuning om ervoor te zorgen dat licentienemers in staat zijn om barrières te overwinnen en deze nieuwe industrie op te bouwen.”