Heerlen definitief coffeeshop armer: The Brothers blijft gesloten

Twee keer te veel voorraad, 'slecht levensgedrag' van de ondernemer, een schietpartij en overval in het verleden nekken coffeeshop The Brothers in Heerlen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Heerlen blijft voorlopig bij twee coffeeshops nadat de bestuursrechter de burgemeester in zijn gelijk heeft gesteld eerder deze maand. De coffeeshopondernemer was namelijk naar de rechter gestapt nadat de vorige burgemeester van Heerlen zijn coffeeshop had gesloten in 2019. Hij beargumenteerde in de rechtbank dat de vergunning onterecht was ingetrokken, maar de rechter zag dat anders berichtte De Limburger vorige week.

Twee keer te veel voorraad, ‘slecht levensgedrag’ ondernemer, schietpartij en overval op The Brothers in het verleden

In 2019 werd namelijk 58 kilo voorraad gevonden in de woning boven de coffeeshop en twee omliggende panden.

Eerder was de ondernemer al veroordeeld voor het in het bezit hebben van 3 kilo.

Wat ook voor de rechter meespeelde is ‘slecht levensgedrag’ van de ondernemer.

Ook heeft er bij de coffeeshop in het verleden een schietpartij en overval plaatsgevonden.

Geen derde coffeeshop in Heerlen, mogelijk uit wietexperiment stappen

Heerlen is ook een van de tien gemeenten die meedoen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. Maar een derde coffeeshop in Heerlen gaat er niet komen, omdat de burgemeester in 2020 liet weten dat, gezien er geen toeristen zullen toegelaten worden gedurende het wietexperiment, aan de vraag voor de lokale bevolking kan worden voldaan door de twee nog overblijvende coffeeshops.

Eerder deze maand werd daarnaast bekend dat Heerlen overweegt uit de wietproef te stappen als er nog meer vertraging komt en daarmee ook in 2024 niet zou kunnen worden gestart.