Er komt geen derde coffeeshop in Heerlen met wietexperiment op komst

De burgemeester denkt dat twee coffeeshops genoeg zijn voor de vraag in Heerlen, omdat in het wietexperiment toeristen niet welkom zijn.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Sinds de vergunning van coffeeshop The Brothers in Heerlen is ingetrokken in januari 2020, zijn er nog maar twee coffeeshops over in Heerlen. Toch gaat er geen vervangende vergunning worden uitgeschreven voor een derde coffeeshop.

Twee coffeeshops voldoen aan de vraag met oog op wietexperiment volgens burgemeester

De burgemeester liet volgens 1Limburg namelijk deze week weten aan de gemeenteraad dat er geen derde coffeeshop komt met het oog op het aanstaande Experiment Gesloten Coffeeshopketen. Heerlen is een van de 10 gemeenten die meedoet aan het wietexperiment en dat is reden voor de burgemeester om niet nog in allerijl die derde vergunning te verlenen.

De burgemeester zegt in de brief volgens 1Limburg dat hij verwacht dat de wietproef al in het najaar van 2021 kan gaan beginnen, terwijl expert Eric Uleman van CannNext verwacht dat de levering aan de coffeeshops pas echt van start gaat in Q1 2023.

De burgemeester denkt dat de twee coffeeshops genoeg zullen zijn voor de vraag in Heerlen. “Voor die proef geldt het zogenoemde ingezetenencriterium en ik heb de indruk dat we om die reden genoeg hebben aan twee coffeeshops,” aldus burgemeester Wever.

Locatie blijft moeilijk voor coffeeshops

Volgens de burgemeester komt zeker de helft van de klanten van de Heerlense coffeeshops uit het buitenland. Ook blijkt het moeilijk een geschikte locatie te vinden in de wijk Heerlerbaan, zoals het vaker gaat met coffeeshops. Zo schreef eerder dit jaar coffeeshop Dizzy Duck uit Den Haag een ludieke Gouden tip uit met 5000 euro beloning mocht iemand een betere locatie weten te vinden.