Overname Materia door Kanabo maakt Europa’s grootste beursgenoteerde cannabisbedrijf

De overname van Materia door Kanabo Group Plc maakt het grootste beursgenoteerde cannabisbedrijf in Europa.

0
novel food industriële hennep Europees Parlement Commissie CBD europeanen
- Advertentie -
Dutch Passion

Kanabo Group Plc (LSE:KNB), het eerste bedrijf rondom medicinale cannabis dat naar de beurs is gegaan (op de London Stock Exchange), heeft een intentieverklaring ondertekend om Materia over te nemen, een toonaangevende verwerker en distributeur van medicinale cannabis en CBD-wellnessproducten in heel Europa.

De raad van bestuur van Kanabo heeft actief nieuwe partnerschappen en mogelijkheden onderzocht om de groei en marktpenetratie van Kanabo te versnellen. De raad van bestuur is van mening dat de complementaire infrastructuur van Materia cruciaal zal zijn voor het uitbreiden en versterken van Kanabo’s bestaande toeleveringsketen van medicinale cannabis en CBD-producten.

Materia heeft een gevestigde positie op de Europese markt, met dochterondernemingen in Malta, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Na de overname zal Kanabo de productie beheersen, van de eerste inkoop van grondstoffen en interne productie tot aan de distributie naar apotheken en de eindconsument. Dit omvat directe toegang tot Duitsland, waarvan de markt vorig jaar meer dan € 200 miljoen bedroeg, en zal naar verwachting de dominante markt blijven aangezien de Europese markt groeit tot een voorspelde totale omvang van € 3,2 miljard in 2025.

Reactie CEO’s van Kanabo en Materia

Avihu Tamir, oprichter en CEO van Kanabo, zei in het persbericht: “Materia’s unieke innovatieve toeleveringsketen zal sterke distributiekanalen op de Duitse markt bieden en nieuwe strategische partnerschappen bieden met premium telers over de hele wereld.”

“(…)De uitgebreide groep zal het grootste openbare cannabisbedrijf in Europa worden(…)”

“Samen met Kanabo’s R&D- en commercialiseringscapaciteiten, zullen we in staat zijn om nieuwe innovatieve leveringsmethoden te ontwikkelen die een nog groter marktpotentieel openen. De uitgebreide groep zal het grootste openbare cannabisbedrijf in Europa worden en zal ons in een unieke positie plaatsen nu de markt voor medicinale cannabis van meerdere miljarden ponden begint te versnellen.”

Deepak Anand, CEO van Materia, zei in het persbericht: “We zijn verheugd over het vooruitzicht om de krachten te bundelen met het team van Kanabo. Als het eerste medicinale-cannabisbedrijf dat werd goedgekeurd om te noteren op de London Stock Exchange, komt Kanabo’s ambitie om marktleider te zijn overeen met die van ons en we geloven dat onze gecombineerde infrastructuur aanzienlijke waarde zal genereren voor onze aandeelhouders, partners, klanten en patiënten.”